Doorgaan naar artikel
Toukiden 2
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Toukiden 2 levert een hele simpele ervaring waarin je door de wereld loopt, oni verslaat in eenvoudige gevechten en vervolgens nieuwe wapens en dergelijke maakt met de materialen die je hebt verzameld. Wil je graag zonder al te veel na te denken, uren spenderen doorbrengen met het verzamelen van dingen voor je personage, is Toukiden 2 een prima keuze.

Toukiden is alweer een paar jaartjes uit en ging vooral bij veel mensen onder de radar voorbij. Het spel werd niet uitzonderlijk positief ontvangen, maar ook absoluut niet slecht. Op zich is dat genoeg reden om te kijken of er in een Toukiden 2 meer gedaan kan worden.

Nu is er één ding dat we maar beter meteen uit de weg kunnen ruimen: een verhaal is er, maar er wordt niet veel mee gedaan en het is ook niet bepaald de focus van de game. De wereld wordt geïnfesteerd door oni (demonen) en jij als ‘Slayer’ moet ze in mootjes hakken. Het is precies genoeg om je even in de sfeer van het spel te krijgen, maar daarna maakt het verhaal weg voor een veel belangrijker aspect van de game: een gameplay waar je heel veel uren in kan stoppen.

Eigenlijk ga je in Toukiden 2 op Monster Hunter-achtige wijze aan het werk om je personage steeds maar meer te blijven ontwikkelen (met betere uitrusting). Je pakt wat missies op in een dorp, gaat de wereld ontdekken en ondertussen maak je monsters af en verzamel je de benodigde grondstoffen of materialen om nieuwe pantsers en wapens te smeden. Dit gaat gepaard met een vrij makkelijk gevechtssysteem. Je hebt twee knoppen voor een snellere, maar slappere, of een langzamere, maar sterkere, aanval. Ook heb je nog een speciale aanval, die verschilt per type wapen dat je hebt, en heb je een aantal bonussen die je eens in de zoveel tijd op kan roepen via spreuken. De Demon Hand is nog een leuke toevoeging, hiermee roep je een demonenhand toe om jezelf naar vijanden of randen van rotswanden te trekken.

Toukiden 2 gameplay

Qua combat is het allemaal vrij simpel. Voor sommigen is het misschien iets te rechttoe rechtaan en vereist het niet genoeg denkwerk of snelle reacties, maar op een manier komt hier ook de charme van het spel vandaan. Je loopt wat rond en ontdekt de wereld, handelt wat (niet al te ingewikkelde) gevechten af en gaat na afloop terug om je beloningen op te halen en aan nieuwe wapens en sets van uitrusting te werken.

Zonder al te veel na te denken, kun je zo urenlang lekker je gang gaan en gewoon bezig zijn met het opbouwen van je personage. Mocht hier dus niet je interesse liggen, zal Toukiden 2 al snel als een magere ervaring aanvoelen. Is dit echter precies waar je naar op zoek bent, dan is het in ieder geval de moeite waard.