Classic Mini SNES top 30: Super Metroid en Turtles in Time

Thom van den Hork, 20 april 2017
Profiel

Vorig jaar verraste Nintendo ons met de Classic Mini NES, een kleine versie van de originele NES (Nintendo Entertainment System) uit 1985. De Classic Mini NES heeft 30 ingebouwde spellen en bevat een hoop klassiekers zoals: Super Mario Bros. 3, Metroid en Zelda. De NES was zonder twijfel een geweldige console, maar zijn opvolger was pas echt super. In 1990 kwam Nintendo met de SNES (Super Nintendo Entertainment System) en de bijbehorende slogan: Now you’re playing with super power. Hoe mooi zou het zijn als Nintendo in 2017 met een Classic Mini SNES zou komen? En veel belangrijker natuurlijk: welke 30 games zou de Classic Mini SNES moeten krijgen?

Vorige week hebben we Super Mario World 2: Yoshi’s Island en Chrono Trigger besproken. Deze week nogmaals een platformer en een van de beste Turtles-spellen ooit gemaakt, dus niet alleen voor de SNES.

6.

Super Metroid

Super Metroid title screenSuper Metroid gameplay

Ontwikkelaar: Nintendo
UitgeverNintendo

Super Metroid is het derde deel in de Metroid-reeks. Het eerste spel kwam uit voor de NES en het tweede, Metroid II: Return of Samus, was een exclusief voor de Gameboy. Super Metroid is een 2D-platformer vol met actie en avontuurlijke elementen. In deze game moet je “power-ups” verzamelen waarmee je obstakels kan overwinnen en nieuwe gebieden kan ontgrendelen. Anders dan bij heel veel andere spellen, heeft de Metroid-serie een vrouwelijke hoofdpersoon, Samus. Zij is een ruimteagent en heeft het vernietigen van alle Metroids als taak.

Super Metroid is een van de bekendste delen uit de gehele reeks. Het staat bekend als een zeer goede game en heeft model gestaan voor veel latere spellen. De bediening van Super Metroid gaat heel erg soepel en is erg eenvoudig. Grafisch gezien weet dit spel nog steeds indruk te maken, ook al is het al meer dan twintig jaar oud. Wanneer je een fan bent van platformers, is Super Metroid zeker een must-have, maar zelfs als je dat niet bent, is deze game nog steeds de moeite waard.

5.

Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time

Teenage Mutant Hero Turtles IV Turtles in Time title screenTeenage Mutant Hero Turtles IV Turtles in Time gameplay

OntwikkelaarKonami
Uitgever: Konami

Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time is een arcadespel ontwikkeld door Konami en stamt alweer uit 1991. De versie voor de SNES is een port en kwam uit in 1992. De twee spellen zijn niet geheel identiek, maar verschillen op een aantal kleine punten. De arcadeversie van Turtles in Time was ook een vrij te spelen bonus in Teenage Mutant Ninja Turtles 3: Mutant Nightmare voor de PlayStation 2, GameCube, en Xbox, maar met andere muziek en iets aangepaste graphics.

De beat ‘em up TMNT IV: Turtles in Time is met maximaal vier personen tegelijk te spelen. In het begin kun je kiezen uit de vier verschillende turtles: Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael. Donatello is iets langzamer, maar heeft een groter bereik. Michelangelo en Raphael zijn sneller, maar hun bereik is iets minder. Leonardo zit qua snelheid en bereik precies in het midden. Veel beat ‘em up-spellen worden na enige tijd vrij repetitief, maar dat is hier zeker niet het geval. De mooie graphics, zeker voor die tijd, spelen hier ook een rol in. Zelfs als je het spel al een keer uitgespeeld hebt, is het nog steeds geen straf om het opnieuw te spelen. Maar deze game staat vooral hoog in deze lijst omdat de bediening gewoon erg goed is. Veel spellen in dit genre zouden er goed aan hebben gedaan, om een voorbeeld te nemen aan TMNT IV: Turtles in Time.

Lees volledig artikel