Doorgaan naar artikel
Underworld Blood Wars
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

De Underworld-serie heeft zijn beste tijd wel gehad. Het nieuwste deel Blood Wars is lelijk vormgegeven met een overdaad aan blauwe kleuren en ook het scenario hangt van clichés aan elkaar. We krijgen medelijden met Kate Beckinsale en Charles Dance, die hun talent hier alleen maar verspillen.

Underworld Blood Wars is nu te koop op Blu-ray en DVD.

Het succes van de eerste Underworld kwam als een redelijke verrassing, maar was zeker niet onterecht. Toch had niemand gedacht dat de serie na dertien jaar maar liefst vijf films zou tellen. Inmiddels lijkt de koek wel op.

De vampieren en lycans zijn al eeuwenlang in oorlog, maar het einde lijkt nu nabij. Het bloed van Selene’s (Kate Beckinsale) dochter blijkt het ultieme wapen te zijn. Samen met David (Theo James) en zijn vader Thomas (Charles Dance) moet ze niet alleen de oorlog ten einde brengen, maar ook voorkomen dat haar dochter in de verkeerde handen valt.

 

Underworld Blood Wars

Foto: CTMG Inc.

De samenvatting waar de film mee opent is eigenlijk een goede illustratie van wat er van de Underworld-serie geworden is. De vergezochte verhaallijn doet nog het meeste denken aan een soap-opera, maar dan met vampieren. De daadwerkelijke film is niet heel anders; Blood Wars hangt van clichés aan elkaar. Ook de vormgeving is allesbehalve oogstrelend. Zo’n beetje elk shot is doordrenkt met een koude blauwe tint, waardoor alles samensmelt tot een grote smurfenbrei. Dit maakt de actie ook niet bepaald aantrekkelijk, wat nog verder versterkt wordt door het afschuwelijke gebruik van slowmotion en andere goedkope montage-trucjes.

Kate Beckinsale (Love & Friendship) en Charles Dance (For Your Eyes Only, Game of Thrones) zijn zeker niet de minste acteurs en het is jammer dat ze hun talent verspillen aan dit soort pulp. In het geval van Theo James (Divergent-serie) valt dit nog mee, aangezien hij sowieso niet veel talent heeft. Laten we hopen dat Underworld Blood Wars het laatste deel is dat een bioscooprelease zal krijgen, deze serie heeft niet het eeuwige vampiersleven.