Doorgaan naar artikel
Bekijk Idris Elba in eerste The Dark Tower Trailer
Sebastiaan Khouw
Sebastiaan Khouw
Profiel

De eerste The Dark Tower  trailer is uitgekomen, een voorproefje van de aankomende Amerikaanse fantasie-western film. De film is geschreven en geregisseerd door Nikolaj Arcel en gebaseerd op een serie boeken van dezelfde naam, geschreven door Stephen King. Het is vermeld dat The Dark Tower film niet een directe adaptie van de boeken zal zijn, maar eerder een vervolg.

The Dark Tower gaat over de laatste Gunslinger, Roland Deschain (Idris Elba), die in eeuwige strijd is verwikkeld met Walter Padick (Matthew McConaughey), die ook wel The Man in Black wordt genoemd. Roland is vastbesloten om The Man in Black te weerhouden de Donkere Toren omver te werpen, die het universum bij elkaar houdt. Met het lot van de werelden op het spel, kan alleen Roland de Toren verdedigen tegen The Man in Black.

In The Dark Tower trailer zien we hoe Jake Chambers (Tom Taylor) terechtkomt in de wereld van Ronald, de zogenaamde Mid-World, en een alliantie sluit met hem om de Donkere Toren te verdedigen. De cast bestaat Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Katheryn Winnick, Jackie Earle Haley, Fran Kranz, Abbey Lee Kershaw, Michael Barbieri, Claudia Kim, Alex McCregor, Nicholas Hamilton, De-Wet Nagel en Dennis Haybert. Men begon met filmen in Zuid-Afrika in 2016, maar er zijn ook scènes opgenomen in New York.

Er zijn vele inspanningen geweest om een The Dark Tower film te maken. Het project heeft meerdere start- en stopmomenten gehad bij verschillende studios, zoals onder andere bij Universal, Paramount, Columbia-Tristar Entertainment en Lionsgate Entertainment. Uiteindelijk is de film in de handen gekomen van Sony Pictures Entertainment, die de film nu ook produceert samen met Media Rights Capital.

Het plan was origineel om de film uit te laten komen op 17 februari 2017 in de Verenigde Staten. In november 2016, werd de releasedatum verplaatst naar 28 juli 2017. Hiermee nam het de plaats in van de Jumanji-reboot. In maart 2017 werd de releasedatum weer verplaatst, ditmaal naar 4 augustus 2017, waarbij het van plaats ruilde met Sony Pictures Animation’s The Emoji Movie. De film zal in Nederland uitkomen op 27 juli 2017.