PES 2018 aangekondigd door Konami

Stefan Manenschijn, 17 mei 2017
Profiel

Het komt natuurlijk niet echt als een verrassing, maar Konami heeft vandaag PES 2018 aangekondigd. Net als de afgelopen jaren zal de game weer halverwege september in de winkels liggen, ditmaal op 14 september om precies te zijn. Tegelijkertijd met de normale editie zal er ook een speciale FC Barcelona-editie verschijnen. Hiermee krijg je 1000 myClub-coins, 5 myClub-player-agents, een topvoetballer uit de UEFA Champions League en een Barcelona-legende voor je myClub team.

Goed nieuws voor PC-eigenaren is dat PES 2018 ditmaal op alle platforms hetzelfde zal zijn. Vorig jaar moesten PC-gamers het nog met een inferieure versie doen. Dat is gelukkig dit jaar rechtgetrokken.

In het persbericht wordt ook verteld wat er allemaal vernieuwd is aan de game. Zo is onder andere het afschermen van de bal aangepakt en is de speler nu gevoeliger voor kleine subtiele bewegingen van de thumbstick. Daardoor zijn er nu nog meer mogelijkheden om verdedigers op het verkeerde been te zetten. Daarnaast heeft Konami “Real Touch+” toegevoegd. Hierdoor hebben spelers meer mogelijkheden om de bal aan te nemen met verschillende lichaamsdelen. Tot slot zit ook de nieuwe manier van aftrappen in het spel, waarbij maar een speler in de middencirkel staat.

Naast gameplay-verbeteringen zijn er ook grafische verbeteringen gemaakt. Zo zal de belichting in de stadions een stuk beter zijn. Konami heeft hiervoor real-time-data gebruikt die ze hebben opgenomen in zowel Camp Nou in Barcelona, als het Signal Iduna Park in Dortmund. Ook de spelersmodellen zijn op de schop genomen, met speciale aandacht voor hoe het tenue om de speler zit. Van de partnerclubs in PES 2018 zijn ook alle lichaamstattoo’s van de spelers opgenomen.

Konami belooft dus flink wat verbeteringen in de aankomende PES. Het blijft natuurlijk altijd afwachten hoe deze verbeteringen uiteindelijk uitpakken. Maar met de stijgende lijn die de ontwikkelaar sinds 2015 heeft ingezet, hebben wij er in ieder geval vertrouwen in. Op 13 juni zal Konami een volledige trailer online zetten, waarin PES 2018 helemaal uit de doeken wordt gedaan.

Lees volledig artikel
firstlook