Doorgaan naar artikel
Call of Duty: Black Ops 3 Zombies Chronicles
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Zombies Chronicles is een waar feest voor de liefhebbers van deze iconische Call of Duty-modus. Het is eigenlijk alleen jammer dat deze DLC niet als losstaande collectie is uitgebracht.

Het begon met een speciale modus in Call of Duty: World at War met de weinig verhullende naam Nazi Zombies. Net na het grote succes van het vernieuwende Modern Warfare wist deze Tweede Wereldoorlog-shooter de bekende serie opnieuw een sterke draai te geven. Het zou in alle opvolgende titels verschijnen en groeide uit tot een multiplayerfavoriet van velen. Inmiddels zijn er talloze Zombies-varianten verschenen en een achttal is nu verzameld in de Black Ops 3 Zombies Chronicles-DLC.

We kunnen nu dus opnieuw aan de slag met verschillende maps uit World at War, Black Ops en Black Ops II: Nacht der Untoten, Verrückt, Shi No Numa, Kino der Toten, Ascension, Shangri-La, Moon en Origins. De modus begon ooit heel simpel en deze collectie laat goed zien wat voor bijzondere transformatie die de games hebben doorgemaakt. Het voelt soms als een speeltuin van de ontwikkelaar, wat de variatie ten goede komt. Voor elke Zombies-liefhebber is er wel wat wils, wij geven nog steeds de voorkeur aan het heerlijk eenvoudige origineel.

Black Ops 3 Zombies Chronicles

Zoals we mogen verwachten zijn de oude modussen volledig aangepast aan het nieuwere Black Ops III, het gaat hier immers om een DLC. De omgevingen zien er beter uit, vooral door de belichting, en de gameplay loopt iets soepeler. Het gevoel van de omgevingen is zeker nog hetzelfde, ondanks de nieuwere wapens en vaardigheden. Je krijgt een goede mix van het originele en nieuwe wapentuig en bekende klassiekers als de Ray Gun zijn gelukkig nog aanwezig.

Het is vooral jammer dat deze verzameling een behoorlijk hoog geprijsde DLC is van een inmiddels bijna twee jaar oude game. Als losstaande titel zou dit een zekere aanrader zijn, maar nu is een kanttekening helaas vereist. Je krijgt zeker waar voor je geld, al zal de benodigdheid van Call of Duty: Black Ops III een grote potentiele doelgroep buitensluiten. Als Zombies-fan die niet in het bezit is van Black Ops III, is het wellicht slim om te wachten op een losstaande variant. Laten we hopen dat deze Zombies Chronicles een vergelijkbaar pad gaat volgen als Modern Warfare Remastered.