Doorgaan naar artikel
Ga naar het einde van de wereld in de Hellblade Ragnarok trailer
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Vandaag heeft ontwikkelaar Ninja Theory de Hellblade Ragnarok trailer vrijgegeven. Hellblade: Senua’s Sacrifice, zoals de game volledig heet, vertelt het verhaal van Senua, een Keltische strijder die probeert te overleven in een verwilderd Viking-land. In de video zien we haar in wat lijkt op een droom waarin de wereld vergaat.

Ninja Theory is een bekende studio als het gaat om hack-en-slash-games. We kennen ze onder andere van titels als DMC: Devil May Cry, Heavenly Sword en Enslaved: Oddyssey to the west. Het spel is gemaakt in samenwerking met neuro-wetenschappers en mensen die psychoses beleven. Dit om een zo correct mogelijke weergave te kunnen doen van de melancholische woede in de versplinterde geest van de protagonist. Een erg interessant concept, waar we dan ook erg benieuwd naar zijn.

De releasedatum voor de game staat op dit moment op 31 december 2017, wat waarschijnlijk niet de definitieve datum zal zijn. Hellblade: Senua’s Sacrifice zal verschijnen voor de PlayStation 4 en de PC.