Life is Strange: Before the Storm soundtrack door Daughter

Stefan Manenschijn, 10 augustus 2017
Profiel

Vandaag is bekend geworden dat de Life is Strange: Before the Storm soundtrack wordt verzorgd door de Britse band Daughter, bestaande uit Elena Tonra, Igor Haefeli en Remi Aguilella. De muziekgroep timmert in de indie-wereld behoorlijk aan de weg. Hun eerste album, If You Leave, kwam binnen in de top 20 van de Engelse hitlijst. Not to Disappear, het tweede album, sleepte zelfs verscheidene prijzen in de wacht en kreeg uitstekende recensies in vakbladen zoals NPR, The Observer en Billboard.

“We zijn zo trots dat we de soundtrack mochten schrijven voor Life is Strange: Before the Storm, zegt Elena Tonra, leadzangeres van Daughter. “Het was de eerste keer dat we een originele soundtrack schreven, en we voelen ons zeer vereerd dat we de kans kregen met het team samen te werken. Zodra we het verhaal lazen waren we verkocht, omdat het draait om realistische vrouwelijke hoofdrolspelers die zowel emotioneel, intelligent en gevoelig als ‘badass’ zijn. Ik denk dat de personages van grote invloed zijn geweest op de door ons gemaakte soundscapes. Het was een groot genoegen hieraan mee te werken.”

De soundtrack zal ook los verkrijgbaar zijn via iTunes. Beluister hierboven het eerste nummer. De eerste aflevering van Life is Strange: Before the Storm zal op 31 augustus verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Lees volledig artikel