Doorgaan naar artikel
WRC 7
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

WRC 7 is eigenlijk een opgepoetste versie van het vorige deel. De interface is nagenoeg gelijk en het lijkt bijna alsof ze alleen het logo hebben vervangen. Het zit dan ook vooral in de subtiele aanpassingen in de besturing en het grafische vlak. WRC 6 was al goed, maar WRC 7 is nog beter. Een must-have voor fans van het rally-genre.

Al vanaf het vijfde deel wordt het officiële WRC-spel ontwikkeld door het Franse bedrijf Kylotonn. Hun eerste poging was niet heel erg geslaagd, maar het zesde deel was al een behoorlijke stap in de juiste richting. Hebben de ontwikkelaars met WRC 7 het niveau van het vorige deel vastgehouden, verbeterd of zijn ze weer afgedaald?

Wanneer je het spel voor de eerste keer opstart, wordt gelijk duidelijk dat er niet heel erg veel gewijzigd is aan de interface. Het menu is nagenoeg gelijk en dat geldt ook voor de overige schermen die verschijnen. Ook de verschillende modi zijn niet anders dan een jaar geleden. In de carrièremodus draai je als beginnend coureur een seizoen mee in de WRC Junior. Je zult een contract moeten afsluiten en je enige doel is het tevreden houden van het team. Eigenlijk doe je dit alleen maar door je races tot een goed einde te brengen. Er zitten geen dingen in die niet in het vorige deel aanwezig waren. Na het voltooien van het seizoen ga je verder in het WRC2-kampioenschap om uiteindelijk uit te komen in de WRC. Het enige puntje van kritiek is dat het vrij nieuwe WRC3-kampioenschap geen deel uitmaakt van deze game. Niet heel erg storend, maar het was wel leuk geweest.

Op het grafische vlak hebben de mannen van Kylotonn ook een aantal wijzigingen doorgevoerd. Het kan zich nog steeds niet meten met games als Forza Motorsport 7, Project CARS 2 en Gran Turismo Sport, maar het ziet er zeker niet onaardig uit. De verschillende rally’s hebben nog net iets meer detail gekregen en dan vooral de omgevingen. Heel veel tijd om hier naar te kijken heb je natuurlijk niet, want WRC 7 is zeker niet eenvoudig. Het vereist opperste concentratie en een kleine stuurfout kan grote gevolgen hebben. Ook de besturing is nog net iets beter, waardoor je nog meer het gevoel hebt dat je je auto onder controle hebt (of niet natuurlijk). Dat de ondergronden gedetailleerder zijn met meer oneffenheden, speelt hier ook een belangrijke rol in. Voor nieuwkomers is het wel even wennen. De eerste paar keren zullen de bochten niet allemaal even mooi aangesneden worden. Een paar flinke koprollen zijn dan ook niet heel onwaarschijnlijk, maar de doorzetters worden beloond. WRC 7 is niet echt arcade of simulatie, maar iets daartussen. Het biedt een ervaring die doet denken aan de Colin McRae-games van vroeger.

Naast de carrièremodus heb je ook nog de mogelijkheid om het spel online te spelen. Op het moment van schrijven was het nog niet mogelijk om een race te vinden, maar aangezien alle andere aspecten van dit spel nagenoeg gelijk zijn gebleven, verwachten we hier ook weinig veranderingen. WRC 7 heeft meer dan 50 verschillende banen in 13 rally’s. De carrièremodus zorgt al voor de nodige uurtjes speelplezier en daarna kun je rustig verdergaan met het online gedeelte. Genoeg content om je zoet te houden tot het volgende deel in de serie.

WRC 7 is vooral een opgepoetste versie van het vorige deel. De verschillen zijn niet heel erg groot, maar genoeg om het nog iets beter te maken. De interface, spelmodi en mogelijkheden zijn nagenoeg gelijk. Het zit dan vooral in de subtiele aanpassingen aan de besturing en het grafische gedeelte. Mocht je je vermaakt hebben met het vorige deel, dan ga je zeker veel plezier beleven aan deze versie. Het spel is sowieso een must-have voor fans van het rally-genre en racegames in het algemeen.