Doorgaan naar artikel
Alles over de Pokémon GO Incense
Felicia Hoogterp
Felicia Hoogterp
Pokémon GO-redacteur
Profiel

Naast het uitgebreide artikel over de Pokémon GO Shop, lichten we hier op NWTV ook alle items los eruit. Zo heb je in Pokémon GO Incense, een goedje dat zomaar van pas kan komen.

Wat is een Incense

Een Incense is net als de Lure Module te gebruiken om meer Pokémon aan te trekken. Je kunt dit item kopen in de shop en soms krijg je het ook bij een level-up (bij level 5, 7, 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 40). In tegenstelling tot een Lure, is de Incense persoonsgebonden; alleen degene die deze heeft ingezet, kan ervan profiteren.

Hoe te activeren

Op het moment dat je de tijd hebt om veel rond te lopen en/of Pokémon te zoeken kun je een Incense aanzetten. Dit doe je door naar het itemoverzicht te gaan en een Incense aan te tikken (als je er één in je bag hebt; anders kun je er eerst één kopen). Vervolgens tik je er nog een keer op, waardoor hij geactiveerd wordt. De tijd die je nog overhebt, staat weergegeven rechts, bovenin je hoofdscherm en er hangt een soort paarse mist om je figuurtje heen.

Een handig weetje: als je niet actief bent met het spel, maar je hebt wel een Incense aanstaan, dan wordt de timer tijdelijk stopgezet, tot je weer actief gaat spelen. Ook als je telefoon er tijdelijk mee ophoudt of iets dergelijks.

Wat kun je ermee

De Incense is een soort geurtje wat de Pokémon lekker vinden en dat lokt ze naar je toe tijdens een wandeling of op een bepaalde plaats (bijvoorbeeld bij een Pokéstop of thuis op de bank tijdens een regenachtige dag). Het voordeel van dit item is dat deze vrij te gebruiken is.  Je hebt dus geen Pokéstop nodig om hem te activeren. Net als de Lure Module is de Incence een half uur actief en in die tijd komt er gemiddeld iedere vijf minuten extra Pokémon op jouw poppetje af. Normaal zijn dit Pokémon die in het gebied voorkomen. Loop je echter in een gebied zonder Pokémon dan is het aanbod veel gevarieerder.

Tevens zal er bij een snelheid van 200 meter per minuut ook elke minuut een nieuwe Pokémon spawnen, haal je dit niet dan is het elke vijf minuten.

Meer over Pokémon GO lees je hier. Wil je nog sneller al het nieuws in het Nederlands, zoals wanneer er speciale events zijn, volg dan onze speciale Facebook-groep en discussieer tevens mee!