Doorgaan naar artikel
Alles over de Pokémon GO Pokéstops
Sabrina Atsma
Sabrina Atsma
Pokémon GO-redacteur
Profiel

Het bezoeken van Pokémon GO Pokéstops is in het spel net zo belangrijk als het vinden van de Pokémon. Net als de Gyms, zijn de Pokéstops geplaatst op kunstwerken, kerken, speciale gebouwen en andere markante objecten.

Pokestops

Op de afbeelding hierboven zie je op de achtergrond vele standaard Pokéstops. Deze zijn te ver weg om wat mee te doen. Op de voorgrond zie je in alle drie de gevallen een Pokéstop waar je dichtbij genoeg bent. De linker is nog niet bezocht, de middelste is wel bezocht en de rechter is voorzien van een Lure. Wanneer een Pokéstop door de speler wordt aangeklikt en dus geopend, ziet het eruit alsof het speciale object (het kunstwerk of iets dergelijks) in een cirkel zit. Deze kan gedraaid worden (door naar links of rechts te Swipen); net als een munt aan een sleutelhanger. Hierdoor wordt de Pokéstop geactiveerd, waarbij verschillende items uit de stop kunnen komen.

Pokéballs

Alle Pokémon moeten worden gevangen met een Pokéball; deze krijg je onder andere via Pokéstops. Er zijn drie soorten ballen die uit Pokéstops te krijgen zijn: de gewone Pokéball, Great Ball en Ultra Ball.

  • De gewone Pokéball is de rood met witte standaard bal
  • De Great Ball (blauw met rood) geeft een grotere kans dat de Pokémon gevangen wordt
  • De Ultra Ball (geel met zwart) levert een nog grotere kans op het vangen van de Pokémon
Pokestops, GO Tour Poké Ball Prep Rally-questline

Potions & Revives

Als een Pokémon ingezet is bij een gevecht in een gym of een Raid, heeft deze HP (Health Points) verloren. Deze zijn weer aan te vullen door een Potion te gebruiken. Daar zijn vier soorten van: normale-, Super-, Hyper- en Max Potion.

De normale vullen 20 HP aan bij de Pokémon. De Super geeft 50 HP. De Hyper 200 en de Max Potion vult de gehele HP weer aan.

De Revive en de Max Revive zijn nodig wanneer een Pokémon ingezet is bij een gym. Wanneer de HP compleet weg is, moet deze ingezet worden. Een Pokémon is dan flauwgevallen en daar zijn de Revives het medicijn voor. De gewone Revive geeft de halve HP terug en de Max Revive geeft alle HP terug.

Pokestops

Berries

Berries zijn er om een Pokémon te geven tijdens het vangen. Er zijn vier soorten: Razz Berry, Nanab Berry, Pinap Berry en Golden Razz Berry.

De Razz Berry kan gebruikt worden om een Pokémon het fijner te laten vinden om gevangen te worden. Ook gaat hij/zij de trainer aardiger vinden. De Nanab Berry zal de Pokémon rustiger maken. De Pinap Berry zal meer Candy geven, wanneer de Pokémon gevangen is. De nieuwste: Golden Razz Berry maakt de kans nog groter op het vangen van een Pokémon, die echter niet uit een Pokéstop te verkrijgen.

Pokestops. Pokémon GO Berries

Evolutie items

Voor de Generatie 2 Pokémon zijn er speciale items nodig om de Pokémon te kunnen evolueren. Hier zijn vijf soorten van: de Metal Coat, King’s Rock, Sun Stone, Dragon Scale en de Upgrade. Iedere item is voor een speciale Pokémon te gebruiken.

Pokéstops

Eieren

Er kan ook een ei komen uit een Pokéstop. Daarvan zijn er drie soorten, maar deze komen niet in de tas van de speler. Een ei kan uitgebroed worden in een speciale broedmachine (incubator) en dan moet er twee, vijf of tien kilometer gelopen worden om het ei uit te laten komen. Er komt sowieso een Pokémon uit, maar welke dit wordt, is altijd een verassing. Een complete lijst van Pokémon per soort ei vind je hier.

eieren pokemon go, Pokémon GO-eieren

Meer over Pokémon GO lees je hier. Wil je nog sneller al het nieuws in het Nederlands, zoals wanneer er speciale events zijn, volg dan onze speciale Facebook-groep en discussieer tevens mee!