Doorgaan naar artikel
Sea of Thieves update brengt nieuwe functionaliteiten
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Ontwikkelaar Rare verrast ons met een Sea of Thieves update vol met nieuwe content. Een daarvan is de toevoeging van een kleiner schip, zoals te zien is in de trailer. Tot nu toe waren alleen grotere schepen speelbaar, waardoor je algauw een grote groep mensen nodig had om op pad te kunnen. Nu is het mogelijk om met twee personen een kleiner en sneller schip te besturen, hoewel deze net zoals de grotere varianten onderhouden moet worden.

Eerder werd ook al de nieuwe vorm van communicatie aangekondigd, namelijk via een chat met voorgeselecteerde woorden zoals ‘Hijs de zeilen!’. Dit is handig voor snelle interactie zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van voice-chat. Tenslotte is er nog de optie om het schip te verlaten samen met je team, wanneer de strijd hopeloos lijkt. Een zeemeermin die toevallig in de buurt is kan deze op een veilige plek bergen, waardoor je het avontuur later kunt voortzetten.

Tot zover ziet alles er zeker veelbelovend uit. Sea of Thieves zal begin 2018 uitkomen voor pc en Xbox one. Voor meer informatie kun je onze website in de gaten houden.