Doorgaan naar artikel
Vive Focus is de nieuwe standalone VR-headset van HTC
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

HTC heeft bekendgemaakt dat zij een standalone VR-headset gaan uitgeven genaamd Vive Focus. Het apparaat werd getoond tijdens een ontwikkelaarsconferentie in Beijing en zal zich vooralsnog focussen op de Chinese markt. Wij spelen regelmatig spellen op de reguliere Vive zoals onder andere Giant Cop: Justice Above All of nemen gameplay op van bijvoorbeeld Fruit Ninja.

Vive Focus

De Vive Focus draait op een Qualcomm Snapdragon 835 en heeft eigen ingebouwde sensoren die gebruikt worden voor tracking. De headset ondersteunt 6DoF(six-degree-of-freedom) en heeft geen kabels nodig om te functioneren. De Focus zal een ‘inside-out’-systeem gebruiken waardoor externe stations, zoals bij de reguliere Vive vereist zijn, niet nodig zijn. Daardoor wordt het systeem aangekondigd als ‘World Scale’, waarbij men vrij rond kan lopen tijdens het gebruik. Er wordt gesproken van een Amoled-scherm met ‘hoge resolutie’ maar daar werd verder niet inhoudelijk op ingegaan. De Vive Focus lijkt met deze specificaties wel ondergeschikt aan de bekabelde VR-headsets qua nauwkeurigheid en kracht.

Volgens Engadget richt HTC zicht op de Chinese markt en komt er vooralsnog geen Daydream-versie. Een prijs is nog niet bekend en wanneer het apparaat beschikbaar moet zijn is ook onduidelijk. Naast de device heeft het bedrijf ook een nieuw VR-platform aangekondigd: Vive Wave. Twaalf hardwarepartners zouden zich al hebben aangesloten bij dit platform en het zou mogelijk moeten zijn mobiele VR-content te ontwikkelen. Volgens  de fabrikant moet het mogelijk zijn content uit Viveport, ook van HTC, om te zetten naar de mobiele vrijheid van de Focus.

Foto: Engadget