Doorgaan naar artikel
Session Kickstarter begint met een heuse kickstart
Yordi Bos
Yordi Bos
Eindredacteur
Profiel

De Session Kickstarter is sinds dinsdag live gegaan en is begonnen met een vliegende start. Op dag één is al ruim de helft van de 80.000 dollar die nodig is, binnengehaald. Dit is goed nieuws voor de consolegamers onder ons, want als er voldoende geld wordt beloofd, wordt de game ook hiervoor uitgebracht.

Eerder is er al een demo uitgekomen en hieruit bleek dat de game, zoals verwacht, trouw blijft aan zijn spirituele voorganger Skate. Zo is het ‘ragdoll’-systeem, waarbij je personage sierlijk ten gronde stort na een fout, ook aanwezig in Session. Dit beloofd weer een hoop hilariteit. Een puntje van kritiek wat genoemd wordt, is de besturing die niet helemaal lekker aanvoelt. Om truukjes te kunnen doen, moet je gebruik maken van beide sticks op een controller, iets wat Skate-veteranen niet gewend zijn. Of dit echt een nadeel gaat zijn of slecht een puntje van gewenning, zal moeten blijken.

Als de Session Kickstarter zijn doel behaald, wat in de lijn der verwachting ligt, zal het spel ergens in 2019 uitkomen. Nog even geduld dus.