Doorgaan naar artikel
Life is Strange: Before the Storm
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

Life is Strange: Before the Storm is een uitstekende prequel die qua personages het origineel flink overstijgt. Wat de game mist aan mysterie en tijdreizen, compenseert het met uitstekend schrijfwerk en de perfect uitgewerkte menselijke relaties.

Met het verschijnen van de laatste episode getiteld “Hell is Empty” kunnen we eindelijk een definitief oordeel vellen over Life is Strange: Before the Storm. Deze prequel vertelt het verhaal van Chloe Price en Rachel Amber, het vermiste meisje uit de originele game. In de eerste twee afleveringen zagen we hoe zij elkaar ontmoetten en samen plannen smeden om er tussenuit te knijpen. In deze review beschouwen we kort de derde episode en geven we de complete game een eindcijfer. Ben je benieuwd wat we van de eerste twee afleveringen vonden, lees dan onze reviews van “Awake” en “Brave New World“.

Life is Strange Before the Storm Deluxe Edition, Before the Storm derde episode, Before the Storm episode 3 beschikbaar

In “Hell is Empty” komt het verhaal van Chloe en Rachel tot haar einde en zien we wat er uiteindelijk gebeurt met de dames en wat er van hun plannen terechtkomt. Wat opvalt is dat dit een ontzettend korte episode is die je in krap anderhalf uur richting het einde loodst. Het is voorbij voor je er erg in hebt, wat wel als voordeel heeft dat er weinig ruimte is voor nodeloze randzaken. Het is wel jammer dat bijvoorbeeld backtalk, waarin Chloe door spitsvondig te antwoorden dingen voor elkaar krijgt nog maar weinig terugkomt en dat je grotendeels aan het handje wordt gehouden. Het slotstuk is dan wel weer erg goed gedaan en de keuze die je daar moet maken, doet een sterk beroep op je morele besef en is perfect in lijn met alles wat er tot dan toe is gebeurd.

Uiteindelijk is Life is Strange: Before the Storm een prima prequel geworden. Zeker Chloe en Rachel ontstijgen de personages uit de originele game. Het verhaal geeft ook een duidelijke emotionele meerwaarde aan de latere gebeurtenissen in Life is Strange, hoewel we je wel aanraden die game eerst te spelen. Daarbij zijn de keuzes die je maakt een stuk interessanter en bepalen voor een groot deel hoe de relatie tussen beide dames eruit komt te zien. Wat de game mist aan mysterie en tijdreiskrachten compenseert het met de volwassen thema’s die worden aangesneden en de perfecte weergave van menselijke relaties.