Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Evenementenmanager / redacteur
Profiel

HTC heeft tijdens de Consumer Electronics Show 2018 in Las Vegas de Vive Pro aangekondigd. Het apparaat moet een verbeterde versie zijn van hun bestaande VR-headset, net zoals bij gameconsoles als de PS4 Pro en Xbox One X het geval is. Naast de headset heeft het bedrijf ook overige VR-gerelateerde producten aangekondigd, waaronder een draadloze adapter en nieuwe software.

De vernieuwde headset heeft een verhoogde resolutie van 2880 x 1600, wat staat voor een verhoging van 78%. Hierdoor moet het beeld duidelijker en scherper zijn. Daarnaast bevat de headset een nieuwe hoofdband met ge├»ntegreerde hoofdtelefoon. Deze lijkt gebaseerd te zijn op de Deluxe Audio Strap die voor hun reguliere headset los verkrijgbaar is. Ook heeft de nieuwe headset twee microfoons met actieve noise cancelling en twee camera’s op de voorkant. Er is momenteel geen prijs of verschijningsdatum bekendgemaakt.

Verder heeft het bedrijf ook een draadloze adapter aangekondigd die bruikbaar is voor zowel de nieuwe Vive Pro als hun reguliere Vive-headset. Zo zouden gebruikers een draadloze ervaring moeten krijgen. Wat daar de prijs van wordt, is ook niet bekend. Wel weten we het apparaat in het derde kwartaal moet verschijnen.

Vive Pro

Naast apparatuur heeft HTC ook software aangekondigd voor de twee headsets. Zo krijgt Viveport, de online-marktplaats van HTC met abonnementservice, een update. In plaats van een 2D-catalogus, krijgt het programma een 3D-update waardoor gebruikers een VR-voorproefje kunnen krijgen van de content die zij geselecteerd hebben. Ook moet Vive Video later dit jaar verschijnen. In dat programma kunnen gebruikers verschillende VR-video’s bekijken die specifiek zijn gemaakt voor de headset.

Het is duidelijk dat de ontwikkeling van VR nog in volle gang is. Daarnaast brengt Primax volgende maand hun 8k-headset op de markt volgens hun Kickstarter. Vorig jaar was al een spannend jaar voor VR, zo ook te lezen in onze top 3 VR-spellen van 2017. Met de nieuwe headsets kunnen ontwikkelaars nog meer hoogstaande VR-content gaan ontwikkelen.