Doorgaan naar artikel
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Pro League formule verandert de komende jaren
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

In een persbericht heeft Ubisoft bekendgemaakt dat de Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Pro League formule gaat veranderen het komende jaar.

Dankzij de groei van interesse en populariteit van Rainbow Six Siege wordt de wereldwijde competitie aangepast. Dit om beter te passen bij de community. Zo zal de nieuwe Pro League bestaan uit twee seizoenen, elk zes maanden. De periodes lopen van juni tot november en van december tot mei. Elk toernooi zal eindigen met een seizoensfinale. Hier strijden de acht beste teams van het seizoen tegen elkaar voor een prijs van 275.000 dollar. Deze teams worden geselecteerd vanuit de twee beste groepen uit elk van vier regio’s, zoals Europa en Noord-Amerika.

Naast deze Pro League-opbouw zal er ook een Challenger League zijn. Deze heeft twee seizoenen per jaar van elk drie maanden. Om hieraan mee te kunnen doen, zullen er verschillende kleinere toernooien gehouden worden. Daarnaast zal er tweemaal per jaar een ‘Major’ evenement zijn. Hierin zullen zestien teams vanuit de hele wereld tegen elkaar strijden voor een prijs van tussen de 350.000 en 500.000 dollar.

Inmiddels is het laatste seizoen van het tweede jaar van Rainbow Six Siege White Noise in volle gang en heeft Ubisoft nog genoeg in petto voor de komende tijd.