Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Pinkpop 2018 dag 2
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Nadat we eerder al vooruitblikten op de headliners van het festival en wat de eerste dag ons te bieden heeft, is het nu tijd om een kijkje te gaan nemen op Pinkpop 2018 dag 2.

Op de tweede dag barst Pinkpop qua grote namen pas echt los. Met Foo Fighters, The Script, Noel Gallagher’s High Flying Birds en Nothing But Thieves hoef je je deze dag sowieso niet te vervelen en is het ook qua meezing-gehalte dik in orde.

Foo Fighters zou in 2015 het festival afsluiten, totdat frontman Dave Grohl enkele dagen daarvoor zijn been brak tijdens een optreden. Dat betreffende concert werd gewoon voltooid, maar helaas was de band genoodzaakt om alles daarna af te zeggen, waaronder dus Pinkpop. Met de woorden: “We’ll make it up”, beloofde de bank wel terug te komen en nu, drie jaar later, is het eindelijk zover. Met het nieuwe album Concrete and Gold onder de arm, samen met talloze rock-klassiekers als “Everlong”, “The Pretender”, “Learn to fly” en vele anderen, belooft dit misschien wel het hoogtepunt van het weekend te worden.

In tegenstelling tot Foo Fighters stond The Script in 2015 wel op het podium in Landgraaf. De band staat eigenlijk altijd voor een prima optreden, met de charmante frontman Danny O’Donoghue als stralend middelpunt van de show. Verwacht veel interactie met het publiek, een grote lading hits die je woord voor woord kunt meezingen en veel verliefd kijkende jongedames.

Noel Gallagher behoeft eigenlijk geen introductie. De helft van het oorspronkelijke Oasis is intussen erg succesvol met zijn High Flying Birds, waarvan beide albums lovende kritieken hebben mogen ontvangen.  Naast het uitstekende materiaal van zijn nieuwe project, is er ook altijd ruimte voor een paar Oasis-klassiekers zoals “Wonderwall” en “Don’t look back in anger”. Met recht iets om naar uit te kijken.

Nothing But Thieves stond nog niet zo lang geleden in het voorprogramma van Muse toen zij optraden in de Ziggo Dome. Op dat moment timmerde de band al aardig aan de weg, maar inmiddels is zij groot genoeg om zelf de grotere concertzalen te vullen, waaronder de AFAS Live afgelopen jaar. De jonge band staat garant voor een heerlijke rockshow. En met de grote hit “Amsterdam” doet het zelfs een beetje Nederlands aan.

Als we naar de rest van de dag kijken, is er rondom deze “grote vier” ook nog meer dan genoeg te beleven. Zo zien we onder andere Alan Walker terug, de dj/producer die we allemaal kennen van zijn hit “Faded”. Van eigen bodem maken ondermeer Miss Montreal, Sevn Alias en De Likt de reis naar Landgraaf.

Waar de eerste dag al een zeer mooie line-up heeft, doet dag twee daar nog een flinke stap bij op. Binnenkort verschijnt ook onze voorbeschouwing voor de derde dag, die ook een aantal flinke namen voor ons in petto heeft.