Doorgaan naar artikel
Festival Friday: Pinkpop 2018 dag 3
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Na al het spektakel op de eerste en tweede dag gaan we nu kijken wat er op Pinkpop 2018 dag 3 te beleven is. Met Bruno Mars, Editors en Oscar & The Wolf hebben bezoekers op deze dag ook weer genoeg om van te genieten.

Bruno Mars is de grote afsluiter van het Pinkpop-weekend en dat is gezien de awards die hij in de wacht heeft gesleept niet meer dan terecht. Zowel de Grammy voor beste album (24K Magic), als beste nummer (That’s What I Like) kon hij dit jaar bijzetten op zijn nachtkastje. Een prestatie van formaat met concurrentie van Kendrick Lamar, die dit jaar op Lowlands staat, en Jay-Z. Natuurlijk zullen ook oudere klassiekers als Grenade, Just The Way Your Are en Marry You op de setlist staan.

Ook Editors is een band van formaat die afgelopen maart nog in een uitverkochte Ziggo Dome stond. Hun nieuwe album Violence borduurt voort op de richting die ze zijn ingeslagen op het album In Dream en krijgt prima beoordelingen. Ook liefhebbers van het eerste uur zullen hun lol opkunnen met nummers als Munich, The Racing Rats en Smokers Outside The Hospital Doors en natuurlijk festivalknaller Papillon.

De opmars van Oscar & The Wolf is bijna bizar te noemen. Vanuit het niets waren ze ineens een van de meest populaire bands in de Benelux. Dat is overigens volkomen terecht, want met hun unieke, dromerige, duistere, elektronische sound en excentrieke frontman Max Colombie is het iets dat je eigenlijk bij geen enkele andere band zult beleven. Met recht een optreden om naar uit te kijken.

Ook het Britse Years & Years komt dit jaar met een nieuw album, waarbij de eerste single Sanctify duidelijk maakt dat de heren weer een stukje gegroeid zijn. Met hits als King, Desire en Take Shelter wordt het ongetwijfeld een van de meest dansbare optredens van deze Pinkpop-editie.

Naast deze vier “grote jongens” is er nog genoeg anders te beleven. Zo zullen Jessie J, Ronnie Flex en Don Diablo ook een van de podia betreden en wat te denken van Triggerfinger en The Kooks. Over de hele lijn gezien, is de derde Pinkpopdag misschien wel de meest interessante, ondanks het ontbreken van de rock-giganten van de eerste twee dagen.