Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Hyrule Warriors Definitive Edition is in de kern een toffe game en zal lang genoeg vermaken voor mensen die het nog niet hebben gespeeld. Heb je Hyrule Warriors al eerder gespeeld, dan zijn er geen nieuwe zaken. Ook is de game niet goed geoptimaliseerd voor de Switch.

De game is al een paar maanden uit in Japan, maar nu eindelijk ook in Europa. Hyrule Warriors Definitive Edition is de complete versie van de eerder uitgebrachte Hyrule Warriors-games op de Wii U en 3DS, inclusief alle DLC. Inmiddels zijn er al vele Warriors-spellen verschenen van allerlei series zoals Fire Emblem en het blijkt nog even succesvol.

Voor mensen die niet bekend zijn met Warriors-spellen, in deze games neem je het vaak op tegen enorme legers. Je schakelt ze uit door middel van overdreven aanvallen, waarbij je tientallen soldaten tegelijk verslaat. In Hyrule Warriors Definitive Edition doe je datzelfde, maar dan met bekende Zelda-figuren. Zo kun je het slagveld betreden met bekende personages als Link, Zelda en Ganondorf, maar ook met minder bekende personages zoals Zant, Medli en Yuga.

Hyrule Warriors: Definitive Edition personage-trailer Hyrule Warriors: Definitive Edition-trailer

Het verhaal neemt ons mee langs allerlei bekende gebieden en zadelt ons op met verschillende missies. Vaak moet je gewoon legers uitroeien of een gebied overwinnen, en soms moet je een voertuig escorteren of personages beschermen. De kern van de missies blijven hetzelfde, en dat is zoveel mogelijk tegenstanders afslachten op een flitsende manier.

Voor mensen die de originele Hyrule Warriors-games hebben gespeeld, zal heel veel aanvoelen als herhaling. Het complete verhaal moet uitgespeeld worden voordat de andere modi beschikbaar worden en interessant genoeg zijn om te spelen. Gameplay kan repetitief worden, maar door de grote hoeveelheid personages blijft het leuk om gevechten uit te voeren met verschillende type personages.

Hyrule Warriors Definitive Edition trailer Hyrule Warriors Definitive Edition-gameplay

In de basis is Hyrule Warriors Definitive Edition best een leuk spel waar je redelijk veel tijd in kan stoppen. Dit is vooral vanwege de hoge hoeveelheid content. Het is wel jammer dat Nintendo deze game niet heeft geoptimaliseerd. De Wii U had soms moeite met de grote hoeveelheid soldaten, net als de 3DS. Van de Switch hadden wij verwacht dat er eigenlijk geen problemen zouden ontstaan. Helaas gebeurt het nog vrij vaak dat ook hierop het scherm hapert. Ook is er geen mogelijkheid om de kwaliteit van het beeld te verlagen zodat het spel beter draait, zoals dat bij Fire Emblem Warriors wel kon.

Uiteindelijk bevalt het spel dus prima, alleen heeft Nintendo enigszins een kans laten liggen. De basis en inhoud van de game lag al helemaal klaar sinds de release op 3DS. Sinds die tijd is er eigenlijk niks toegevoegd en dat voelt als een gemis. Zowel Mario Kart als Pokkén hebben extra’s gekregen, maar Hyrule Warriors heeft vrijwel niks gekregen, op twee cosmetische outfits na.

Hyrule Warriors: Definitive Edition-launchtrailer, Hyrule Warriors Definitive Edition-trailer

Zodoende is de game eigenlijk alleen maar interessant als je het nog niet hebt kunnen spelen. Of je vindt het zo tof dat je het ook onderweg wilt doen op een groter scherm; de 3DS-versie was immers al mee te nemen voor onderweg. Tenzij je het per se mee wilt nemen om met twee spelers te kunnen spelen. Anders is er eigenlijk geen reden om deze game te spelen. Ook al is Hyrule Warriors Definitive Edition tof en vermaakt het voor lange tijd, toch bekruipt het gevoel dat Nintendo hier minimale moeite in heeft gestoken. Doordat de game zelfs op de Switch hapert en er geen extra’s zijn, laat het toch een bittere smaak achter.