Doorgaan naar artikel
Nieuwe versie VR-controller Knuckles getoond door Valve
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Sinds de ontwikkeling van de laatste versies, is nu een compleet nieuwe versie van de VR-controller Knuckles getoond. Valve is de afgelopen tijd flink aan de slag gegaan met hun aankomende controller voor Virtual Reality. Zij hebben de grootste veranderingen gepresenteerd in een lang bericht dat hier te lezen is. Hieronder kun je een kleine opsomming vinden van de nieuwe onderdelen. Of dit de definitieve versie is, of wanneer de controllers precies uitkomen, is compleet onbekend.

In vergelijking met de bestaande controllers, die gebruikt worden met de HTC Vive, is er veel veranderd. Zo is er een control-stick toegevoegd en zijn er twee knoppen bijgekomen. Ook is het touchpad ingeruild voor een kleiner, maar nauwkeuriger aanrakingsgebied. Daarbij heeft de controller ook de mogelijkheid gekregen om individuele vingers te herkennen. Dit hebben ze wellicht geleend van de Oculus Rift Touch-controllers, maar ze doen er een schepje bovenop. Zo voelen de Knuckles-controllers namelijk de druk aan waarmee je in de controller knijpt. Deze elementen zijn in de onderstaande filmpjes goed te zien.

Daarbij zijn alle ergonomische vormen aangepast zodat ze beter aansluiten op handen en minder klemmen. Ook is het afdoen van de controllers erg makkelijk gemaakt. Dat is te zien in het fragment hieronder. Naast alle verbeteringen aan de buitenkant, zijn er ook wat interne aanpassingen geweest. Zo is de aansluiting veranderd naar een USB-C-poort. Daarbij is ook de batterijduur verlengd tot ongeveer zes uur gebruikstijd. Ze laden binnen anderhalf uur op naar maximale lading.

Alle aanpassingen zijn perfect te testen in een tech-demo genaamd Moondust, speciaal gemaakt voor dit doeleinde. Deze demo speelt zich af in het Portal-universum op de maan. Bekijk hieronder een trailer van Moondust. Mocht er binnenkort meer informatie vrijkomen over deze nieuwe technologie, dan kun je dat natuurlijk hier lezen op NWTV.