Doorgaan naar artikel
Niantic geeft openheid over acties tegen Pokémon GO-spoofers
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Voor het overgrote gedeelte van de spelers van Pokémon GO, zijn spoofers een doorn in het oog. Niet alleen lopen ze te pronken met regionale Pokémon waar ze geen moeite voor hebben gedaan, vaak gooien ze mensen ook uit gyms vanaf de luie bank, terwijl diegene die erin staat door weer en wind is gegaan. In april was er een grote banwave voor spelers die op iOS spoofden, maar ondertussen zijn deze spelers allemaal terug. Toch heeft Niantic nu eindelijk openheid gegeven over hoe ze omgaan met Pokémon GO-spoofers. Sinds vannacht is het volgende op de website te vinden:

  • Eerste constatering – Shadowban: zeven dagen geen zeldzame spawns zichtbaar
  • Tweede constatering – Tijdelijke ban: dertig dagen geen toegang tot het spel
  • Derde constatering: – Permanente ban: nooit meer toegang tot de game

Ook wanneer andere regels zoals accountdelen, multi-accounting en het gebruik van apps die inloggen op Pokémon GO (een aantal, maar niet alle IV-scanners), worden overtreden is het bovenstaande van toepassing.

Spelers die recent geband zijn geweest vallen naar verwachting reeds in de tweede categorie. We hopen dat Niantic ook echt de daad bij het woord voegt de komende tijd en dat het spel eindelijk verlost is van de Pokémon GO-spoofers. Meer informatie delen we zoals altijd wanneer het bekend is via onze Facebookgroep.