Doorgaan naar artikel
Ultra Space Battle Brawl
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Ultra Space Battle Brawl probeert wat goede aspecten uit bestaande games te combineren. Het heeft wel een bepaalde charme, maar is gewoon geen hoogvlieger. Tel daarbij op dat voor zulke intense spellen de besturing perfect moet zijn en dat is helaas niet het geval. Leuk concept, slechte uitwerking.

In de game Ultra Space Battle Brawl speel je korte potjes tegen een tegenstander. Het lijkt op een combinatie van Lethal League en het klassieke Pong. Dat komt mede doordat je een bal moet slaan tegen het kristal van de tegenstander. Deze wordt beschermd door eendjes met de uiterlijke kenmerken van het personage. Weet deze game zich toch te onderscheiden met een nieuw concept?

Ultra Space Battle Brawl

Het klinkt allemaal absurd en dat is het eigenlijk ook. Alle personages hebben een uniek verhaal, maar deze zijn ook idioot. Zo is er een mand met een knuppel die de stoerste wil zijn, een kok die mensen wilt laten zien hoe lekker ze kan koken en nog meer vage achtergronden. Om zichzelf te bewijzen, doen ze mee aan de Ultra Space Battle Brawl, een wedstrijd in de ruimte met prijzengeld.

In de kern is de gameplay vrij simpel. Alle personages hebben een verschillende snelheid, kracht en speciale aanval. Verder moet je de bal eerst tegen de eendjes slaan, daarna komt het kristal bloot te liggen. Daar moet je vervolgens de bal tegenaan slaan zodat de tegenstander levenskracht kwijtraakt. Als die leeg is, wint de andere speler. Dit doe je in best-of-three-rondes en dat is de game. De speciale aanvallen kunnen je daarbij helpen. Daarmee kun je tijdelijk twee keer zoveel schade aanrichten, de bal onzichtbaar maken of een zwerm vliegen oproepen die de bal tegenhoudt. Er zijn ook verschillende levels waarin de kristallen andere vormen hebben om toch variatie te bieden.

Ultra Space Battle Brawl

Ook is er een verhaal-modus en kun je simpele potjes tegen elkaar doen. Daar is geen moeilijkheidsgraad voor en de lat ligt hoog. Waar de eerste paar potjes redelijk gaan, stijgt het niveau gigantisch bij de laatste paar tegenstanders. Nu is dat te verwachten, maar gepaard met het feit dat de besturing niet vlekkeloos verloopt, draagt het bij aan de nodige frustratie. Zeker voor een game van dergelijke spanning, waarbij concentratie belangrijk is, voelt het als pure frustratie aan als het indrukken van een knop niet geregistreerd wordt. Helemaal als je daardoor compleet opnieuw moet beginnen.

Zodoende is Ultra Space Battle Brawl een leuk en luchtig tussendoortje. Helaas weet de game in de uitwerking wat steekjes te laten vallen, waardoor optimaal plezier uitblijft. Ook is er niet veel content, maar is het een prima game om even een paar minuten te doen met een vriend.