Doorgaan naar artikel
De Gamescom-line-up van 1C Publishing
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

Conclusie

1C Publishing laat zien dat er in Oost-Europa ook erg interessante games ontwikkeld worden. Zeker Devil's Hunt is een titel waar we erg naar uitkijken.

Op Gamescom kom je naast natuurlijk alle grote uitgevers af en toe ook een wat kleinere tegen. Het Tsjechische 1C Publishing brengt voornamelijk games uit die hun oorsprong vinden in Oost-Europa. De uitgever bracht een uitgebreide line-up aan games mee naar de Duitse gamesbeurs en ook wij mochten daar even mee aan de slag na een korte presentatie. De interessantste titels vind je in dit artikel.

Devil’s Hunt

De grootste titel van 1C Publishing was zonder twijfel Devil’s Hunt. De losjes op Devil May Cry gebaseerde game heeft de allure van een AAA-titel en het is dus niet zo gek dat de verwachtingen rondom dit spel hooggespannen zijn.

De vroege versie die wij speelden was verre van af, maar toch wist de setting ons ontzettend te boeien. Devil’s Hunt draait om Desmond, een verwende jongeman met demonische krachten die de balans moet zien te herstellen tussen enerzijds de hel en anderzijds de aarde. Het is aan de speler om te bepalen welke kant hij de overhand wil geven. Het verhaal is gebaseerd op het boek Equilibrium van Paweł Leśniak.

Het deel dat wij konden spelen, speelde zich af in de hel, waarbij de speler een toren moest zien te bereiken. Onderweg kwamen we al de nodige demonen tegen, waardoor we al een aardig beeld van het vechtsysteem konden krijgen. Dit voelde echter nog niet erg gepolijst, wat logisch is aangezien het de eerste keer was dat de game speelbaar was voor de pers. Zodoende moeten we het tot dusverre doen met de interessante setting en de fraaie graphics. Devil’s Hunt is een game die we zeker in de gaten blijven houden.

Ancestors: Legacy (Xbox One)

Hoewel de game alweer een tijdje uit is voor de pc, stond deze toch behoorlijk in de schijnwerpers van 1C Publishing. Dit had alles te maken met de aankomende Xbox One-versie die volgend jaar zal verschijnen en deze zal een uitgebreide singleplayer-campagne bevatten. Daarnaast staan er ook twee DLC-campagnes op stapel. Wij konden een van de eerste missies spelen en het bleek dat deze uitermate goed speelbaar was met de Xbox One-controller. De graphics zagen er ook prima uit en over het algemeen liet Ancestors: Legacy een prima indruk achter. De Xbox One lijkt er dus na Halo Wars 2 nog een interessante RTS bij te krijgen.

Overige games

Andere games die opvielen waren Deep Sky Derelics, een handgetekende turn-based RPG en Stygian, een horror-RPG geïnspireerd door de literatuur van H.P. Lovecraft. Eerstgenoemde zal komende maand als early access verschijnen voor pc. De tweede is ook pc-only en zal in 2019 verschijnen. Beiden vielen op door de mooie, getekende graphics en de bijzondere sfeer. Helaas was voor ons de tijd te kort om deze games uitgebreid aan de tand te voelen.

1C Publishing laat zien dat Oost-Europa serieus met het ontwikkelen van goede games bezig is. Zeker Devil’s Hunt lijkt een game te kunnen worden die de uitgever serieus op de kaart kan zetten.