OnePlus 6T wordt op 30 oktober gepresenteerd

Marco Vrolijk, 10 oktober 2018
Profiel

De OnePlus 6T wordt op 30 oktober gepresenteerd tijdens een evenement in New York. Tegelijkertijd zal OnePlus het nieuwe vlaggenschip op een bijeenkomst in India presenteren. Er is al veel informatie over de OnePlus 6T uitgelekt in de afgelopen weken, maar de officiële aankondiging was nog uitgebleven.

Het evenement draagt de naam ‘Unlock your Speed’, wat waarschijnlijk doelt op de snellere ontgrendelingsmogelijkheden die in het toestel worden geïntroduceerd.  Er is namelijk een vingerafdrukscanner in het scherm aanwezig. Daarnaast heeft het toestel naar verwachting een ‘Time Of Flight’-camera die tien keer meer punten op het gezicht kan scannen dan de 3D-lasertechnologie van Apple’s FaceID. Ook is daarmee van verder weg het gezicht te scannen. Meer details worden waarschijnlijk tijdens het evenement in New York bekendgemaakt.

Eerder werd al bekend dat de OnePlus 6T geen 3.5mm audiojack meer heeft, tot ongenoegen van een deel van de consumenten. De OnePlus 6T heeft een 6.4 Inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2340×1080 pixels. Het scherm heeft nagenoeg geen schermranden meer aan de zijkant en is daarnaast uitgerust met een minimale, druppelvormige ‘notch’ aan de bovenkant. De screen-to-body-ratio van het nagenoeg randloze toestel komt uit op 91,5%. De OnePlus 6T wordt aangedreven door de Snapdragon 845-processor en heeft een 20MP en 12MP dubbele camera aan de achterzijde en een 25MP-camera aan de voorzijde.

De officiële onthulling op 30 oktober om 15:00 is vanuit Nederland te volgen via een livestream op deze link. Het evenement zal niet puur om het nieuwe toestel draaien, maar is tevens een gelegenheid voor de wereldwijde community van het merk om bijeen te komen. Voor wie de ontwikkelingen van OnePlus graag volgt, is het dan ook een interessante gelegenheid om het community-event live te volgen.

De OnePlus 6T is in Nederland al een week na de onthulling in New York verkrijgbaar. Vanaf 6 november om 10:00 ’s morgens kun je hem bestellen via de website van OnePlus.