Doorgaan naar artikel
Bekijk hier de volledige Super Smash Bros. Ultimate-Direct terug
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Op 1 november werden we getrakteerd op de laatste Super Smash Bros. UltimateDirect voor de release van de Switch-game op 7 december. Deze is hierboven volledig terug te kijken om zo alle informatie te verkrijgen. Mocht je het liever lezen, kun je hieronder de belangrijkste informatie uit het persbericht lezen voor gedetailleerde informatie:

  • HadoKEN!: Ryu’s rivaal Ken komt rechtstreeks uit de Street Fighter-serie om zich als echovechter in de strijd te mengen in Super Smash Bros. Ultimate. Kens uiterlijk is gebaseerd op zijn looks in Super Street Fighter II Turbo. Sommige van zijn aanvallen zijn gelijk aan die van Ryu, maar hij is iets sneller en zijn Hadoken ziet er anders uit.
  • Incineroar: de laatste vechter die zich vanaf de release in de actie stort, is Incineroar, de laatste evolutie van Litten. Deze Pokémon maakte voor het eerst zijn opwachting in Pokémon Sun en Pokémon Moon. Incineroar gebruikt professionele worstelaanvallen met als toppunt zijn ultieme smash: Supervurige Moonsault. Die aanval is gebaseerd op zijn Z-move uit de Pokémon-games.
  • Spirits: in Super Smash Bros. Ultimate slaat het noodlot toe: vele videogamepersonages worden van hun lichamen beroofd en veranderd in “spirits”, die als power-up kunnen dienen voor speelbare vechters. Er is een ongelofelijke hoeveelheid spirits van allerlei soorten en maten. De lijst is haast eindeloos: van Chibi-Robo en Dr. Wily tot Tails en Revolver Ocelot. Spelers kunnen hun vechter uitrusten met hoofdspirits en hulpspirits om sterker te worden of aanvullende vaardigheden te krijgen, zoals extra snelheid of kracht. Door spirits te combineren kunnen spelers een voordeel krijgen ten opzichte van bepaalde tegenstanders. Strategisch denken loont zich dus. Spirits zijn vergelijkbaar met charms of accessoires in RPG’s. Naast de speelbare vechters kunnen spelers dankzij spirits van nog veel meer videogamepersonages genieten.
  • DLC: tot het einde van februari 2020 zullen er nieuwe vechters, levels en muzieknummers naar Super Smash Bros. Ultimate komen in de vorm van betaalde DLC. Spelers kunnen een set kopen voor slechts € 5,99. Zo’n set bevat een nieuwe speelbare vechter (geen echovechter), een nieuw level en diverse muzieknummers. Door een Fighters Pass te kopen voor € 24,99 krijgen spelers toegang tot vijf (nog aan te kondigen) sets, zodra deze worden uitgebracht. Dat betekent dus vijf nieuwe vechters, vijf levels en verschillende muzieknummers. Spelers die een Fighters Pass kopen, krijgen vanaf 7 december ook een in-game outfit die gebaseerd is op Rex uit Xenoblade Chronicles 2. Als klap op de vuurpijl krijgen My Nintendo-gebruikers dubbele gouden punten van My Nintendo als ze de downloadversie van de game in combinatie met de Fighters Pass vóór het einde van zondag 9 december kopen.
  • Vroegkoopbonus: Piranha Plant bijt van zich af! De iconische vijand uit de Super Mario-serie komt als bonus voor spelers die de game vroegtijdig kopen naar Super Smash Bros. Ultimate. Degenen die vóór 31 januari 2019 de downloadversie van de game kopen of de gamecard registreren op de Nintendo Switch, kunnen de hapgrage plant gratis aan hun selectie toevoegen zodra deze rond februari 2019 beschikbaar komt. Echte fans kunnen de game vanaf vandaag alvast kopen en daarmee hun Piranha Plant-beloning veiligstellen.
  • Nieuwe amiibo: alle nieuwe vechters in Super Smash Bros. Ultimate  (inclusief DLC!) krijgen hun eigen amiibo-figuurtje. Dit betreft dus onder andere Ken, Incineroar en Piranha Plant, alsook de onlangs aangekondigde Simon Belmont en King K. Rool.
  • Avontuurstand: Wereld van Verloren Lichten: hoewel de Adventure Mode: Subspace Emissary in Super Smash Bros. Brawl ongeëvenaard is, staat spelers deze keer ook iets groots te wachten: iets heeft ervoor gezorgd dat de vele videogamepersonages van hun lichamen zijn beroofd en in spirits zijn veranderd. De Nintendo Direct-video van vandaag toonde daarvan al enkele beelden, maar Masahiro Sakurai, de director van de Super Smash Bros.-serie, wil sommige delen geheimhouden totdat de game wordt uitgebracht…
  • Hulptrofeeën: in Super Smash Bros. Ultimate doen hulptrofeeën precies wat hun naam doet vermoeden: ze helpen in de strijd! Elke hulptrofee is gebaseerd op een bepaald videogamepersonage en kan je bijstaan met defensieve en offensieve krachten. Er zijn in totaal 59 hulptrofeeën in de game, zoals Guile uit Street Fighter, Isaac uit Golden Sun, de vliegenmepper uit Mario Paint en Spring Man uit ARMS.