Doorgaan naar artikel
Patrick van Meijl
Patrick van Meijl
Redacteur
Profiel

Conclusie

De TicWatch Pro is een erg goede smartwatch die alle functionaliteiten heeft die je maar nodig denkt te hebben. Tevens ziet hij er ook nog eens erg goed uit en kan hij tegen een stootje, veel stof en flink wat water. Mits je iets meer te besteden hebt, is dit een ideale aankoop.

Nadat ons leven steeds digitaler wordt, zijn sinds een aantal jaren ook de horloges gemoderniseerd. De smartwatch wordt steeds populairder en ook steeds handiger, beter en krachtiger. Mobvoi doet ook mee op deze markt met drie modellen. Over twee daarvan hebben wij al een review geschreven, namelijk de TicWatch E en de TicWatch S. Dan blijft er nog een model over, namelijk de TicWatch Pro, de premium-versie van de Mobvoi-line-up. Wij hebben deze nu een paar weken kunnen testen en zijn uitermate tevreden.

De TicWatch Pro komt in een mooi doosje geleverd waarin het horloge in een bedje van zwart schuim ligt. Wat meteen opvalt bij het openen, is dat hij vrij groot en lomp is. Dit is niet per se erg en meer een kwestie van smaak. Objectief gezien kunnen we wel zeggen dat het er verder strak en duur uitziet. De smartwatch zelf is mooi afgewerkt en heeft een zwarte kleur met wat accenten. Het lederen bandje ziet er van hoge kwaliteit uit en dat is hij ook. Hij zit lekker om de pols en voelt nergens drukkend of irritant.

ticwatch pro Foto: Mobvoi

Zodra je de TicWatch Pro aanzet, ga je eerst door een korte wizard om het meest belangrijke in te stellen. Net zoals de andere twee modellen van Mobvoi draait hij op Wear OS van Google. Alles daarvan werkt en het start allemaal snel op. Ook het wisselen tussen schermen en menu’s gaat vloeiend. De nauwkeurigheid van je aanrakingen is ook on-point. Verder is alles lekker helder doordat het een Amoled-scherm is.

Het opladen gaat middels een magnetisch plaatje dat je middels usb kunt aansluiten aan een stroombron. Het duurt wel even voordat de batterij volledig vol is, maar dan kun je wel even vooruit. De accuduur is namelijk erg lang. Dit komt mede doordat de smartwatch twee schermen over elkaar heeft, namelijk het Amoled-scherm waarop je al je activiteiten doet en een LCD-scherm dat alleen de tijd, de datum, je hartslag en de stappenteller laat zien. Er word geadverteerd dat eerstgenoemde vijf dagen meegaat en de tweede tot wel dertig dagen. In de praktijk kwamen wij bij normaal gebruik uit op een accuduur van vijf dagen, waarbij de laatste dag alleen het LCD-scherm nog functioneerde. Nog steeds erg lang voor een smartwatch overigens.

ticwatch pro Foto: Mobvoi

De functionaliteiten van de TicWatch Pro werken allemaal top. De stappenteller is acuraat, de hartslagmeter klopt ook en hij reageert meteen als je hem naar je hoofd beweegt om het scherm te lezen of een meldig te bekijken. De ingebouwde navigatie is ideaal, zeker als je een sporter bent. Verder kan het horloge tegen een flink stootje en is hij volledig stofdicht en kan hij tegen een langdurige onderdompeling in water. Je kan het horloge dus in vrijwel alle omstandigheden omhouden.

Al met al is de TicWatch Pro een erg goede smartwatch. Hij doet alles wat je verwacht en dan nog wat meer. Je kunt hem overal gebruiken en ook over de accuduur hoef je je vrijwel geen zorgen te maken. Tevens ziet hij er stijlvol en exclusief uit. Door het uitgebreide Wear OS dat vloeiend draait, heb je alle gewenste functionaliteiten van het besturingssysteem van Google om je pols. Zoek je dus een complete smartwatch en wil je er iets meer voor betalen, namelijk zo’n 270 euro, dan is dit horloge absoluut iets voor jou.