Doorgaan naar artikel
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Filmredactiemanager
Profiel

Het is weer bijna tijd voor het hoogtepunt van het jaar, namelijk de NWTV-Awards. Ieder jaar beginnen we met Awards, waarbij jij een stem hebt in het bepalen van de beste films van het jaar. Voor films hebben we twee categorieën: beste blockbuster en beste kleine film. In de weken voorafgaand aan de awards kondigen we de zorgvuldig genomineerde films aan. Het is nu de beurt aan de categorie beste blockbuster, hier lees je welke films wij nomineren voor de NWTV-Awards 2018! Stemmen op de categorie ‘beste blockbuster-film’ kan vanaf nu hier.

Avengers: Infinity War

Zonder twijfel de grootste film van het jaar, maar is het ook de beste? In Infinity War nemen de versplinterde Avengers het op tegen misschien wel de gevaarlijkste tegenstander tot nu toe: Thanos. Zijn doel? Het uitroeien van de helft van de wereldbevolking, om zo het leefcomfort van de overblijvers te kunnen garanderen. Met meer Avengers dan ooit is het de gebroeders Russo toch gelukt om een overzichtelijke spektakelfilm neer te zetten die menig verwachting heeft overtroffen.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

In de opvolger van Fantastic Beasts and Where to Find Them volgen we wederom Newt Scamander (Eddie Redmayne) in zijn gevecht met Gellert Grindelwald die druk bezig is een orde te creëren waarin tovenaars boven gewone mensen worden gesteld. Regisseur David Yates weet opnieuw een perfecte Harry Potter-sfeer neer te zetten.

review
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Black Panther

2018 was wederom een druk jaar voor Marvel met naast de grootste Avengers-film tot nu toe ook een film die een nieuwe superheld voorstelt: Black Panther. De film weet een uitermate boeiend verhaal te vertellen en introduceert meteen de wereld van Makamba, een belangrijk strijdtoneel in het latere Infinity War. De manier waarop Marvel met haar universum omgaat is bewonderenswaardig en zorgt telkens weer voor kwalitatief uitstekende films met interessante personages.

Deadpool 2

Nog een superheldenfilm uit de stal van Marvel, maar wel een die niet meteen meedoet aan het Avengers-universum. De grofgebekte en onbenullige Deadpool staat ook in dit nieuwe deel weer garant voor veel verloren ledematen en onderbroekenlol. Deadpool 2 is in alles net een beetje meer dan het eerste deel.

review
Deadpool 2

Mission: Impossible – Fallout

Wederom kruipt Tom Cruise in de huid van de Amerikaanse superspion Ethan Hunt. Ditmaal moeten zij een verloren voorraad uranium terug zien te veroveren van een terroristische organisatie. Daarbij stuit hij op een oude en levensgevaarlijke vijand. Waar veel filmseries na verloop van tijd kampen met het verliezen van kwaliteit, lijkt het bij Mission: Impossible juist andersom. Fallout is volgens ons misschien wel het beste deel in de reeks en maakt dat we nog lang niet uitgekeken zijn op Ethan Hunt.

review
Mission Impossible: Fallout

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Tot slot een animatiefilm, maar zeker niet de minste. Met Spider-Man: Into the Spider-Verse laat Sony zien dat het risico durft te nemen en dat betaalt zich uit in een van de meest gewaagde animatiefilms van de afgelopen jaren. De visuele stijl is een lust voor het oog en de creativiteit spat er vanaf. Daarnaast weten de makers van The Lego Movie de universums van de verschillende Spider-Mans te laten samenkomen, zonder daarbij respectloos om te gaan met de comics. Een prestatie van formaat!