Trailers van week 52 die je gezien moet hebben

Julia de Bruin, 31 december 2018
Profiel

Er verschijnen het hele jaar door ontzettend veel films en natuurlijk trailers van die films. Om ervoor te zorgen dat jij op de hoogte bent van alle films die eraan komen, maken wij wekelijks een overzicht van de nieuwste trailers die je gezien moet hebben! Met deze week Us, The Kid Who Would Be King en Teen Spirit.

In Us reist de familie Wilson af naar de kust om van een zon-, zee- en strandvakantie te genieten. Maar als zoonlief Jason (Evan Alex) op een man afloopt bij wie het bloed langs de vingers druipt, slaat de ontspannen vakantiesfeer om. Vervolgens staat er ’s nachts een ander gezin doodstil op de oprit bij het strandhuis van de Wilsons. De vakantie wordt steeds griezeliger. Maar dan komen ze erachter dat het gezin dat hen terroriseert niet zomaar een gezin is. Als duidelijk wordt dat zij zélf het andere gezin zijn slaat de vakantie om in een regelrechte nachtmerrie. Aan iemand ontsnappen die je iets wilt aandoen is sowieso al een flinke uitdaging, maar hoe ontsnap je als jij degene bent aan wie je moet ontsnappen?

Met deze film laat Jordan Peele zien dat hij na Get Out nog meer nachtmerries voor ons in petto heeft. Us is vanaf 28 maart 2019 te zien in de bioscoop.

Alex (Louis Ashbourne Serkis) hoort niet bij de populaire kinderen op school. Hij wordt buitengesloten en gepest. Als hij probeert te ontsnappen aan de pestkoppen van school, ziet hij een zwaard uit een betonblok steken. Wanneer hij het zwaard uit het blok trekt, besluit hij er thuis onderzoek naar te doen. De teksten op het zwaard die hij vertaalt, leiden hem naar een snackbar. Daar ontmoet hij ‘jonge’ tovenaar Merlijn (Angus Imrie). Als de tovenaar zijn jonge vermomming achterwege laat, vertelt magiër Merlijn (Patrick Stewart) in zijn echte gedaante aan Alex over Morgana (Rebecca Ferguson) die de wereld wil overnemen. Als Alex hoort dat hij de koning is, gekozen door het zwaard, kan hij dat niet geloven. Híj moet Morgana verslaan?! Ondanks zijn ongeloof, verzamelt hij toch zijn sterkste vrienden en vijanden om de uitdaging aan te gaan. Kan hij de koning zijn die het volk nodig heeft?

The Kid Who Would Be King is vanaf 17 april 2019 te zien in de bioscoop.

Teen Spirit is de nieuwe film van de makers van La La Land. In Teen Spirit volgen we Violet (Elle Fanning), een heel gewoon tienermeisje. Als ze een poster ziet hangen van een lokale zangwedstrijd, besluit ze om mee te doen. Ze komt door de eerste ronde heen. Vervolgens helpt een coach (Zlatko Buric) haar om het zo ver mogelijk te schoppen. Ze blijkt beter te zijn dan ze ooit had durven dromen. Violet en andere talenten in de muziekfilm geven gehoor aan populaire liedjes van onder andere Ellie Goulding, Robyn en Carly Rae Jepsen. Of Violet uiteindelijk haar dromen waar kan maken weten we niet, maar het belooft een swingende film te worden!

Teen Spirit verschijnt in april in verschillende landen in de bioscoop. Over een Nederlandse release is nog niets bekend, maar we houden jullie op de hoogte.