Ontwikkelaars al aan de slag met PlayStation 5 development kit

Johan van de Westerlo, 31 januari 2019
Profiel

Iedereen heeft vast wel meegekregen dat Sony werkt aan een nieuwe console en voor wie het nog niet had gehoord komt het alsnog wellicht niet als een verassing. Hoewel er nog vrij weinig bekend is, zijn de ontwikkelaars al bezig met de PlayStation 5 development kit ter voorbereiding van hun games.

Bij de overbrugging naar een nieuwe generatie zitten ontwikkelstudio’s in een dubio. Gaat de focus nog voluit naar de huidige generatie of wordt de ontwikkeling meer gestuurd naar het nieuwe model? Er staan naar verluid nog verschillende onaangekondigde games klaar voor de PlayStation 4. Toch zullen de meeste ontwikkelaars graag hun tanden zetten in de ontwikkeling van hun projecten voor de PlayStation 5. Om de studio’s hierbij te helpen en er voor te zorgen dat er ook games klaar zijn bij de lancering, wordt er al redelijk op tijd een development kit beschikbaar gesteld. Daniel Ahmed, analist bij Niko Partners, heeft al positieve verhalen gehoord van verschillende contacten uit de Zuid-Aziatische markt.

Hoewel Sony nog verschillende games zal aankondigen voor de PS4, zal de focus al snel vooral gelegd gaan worden op de nieuwe generatie. Niet lang geleden werd ook bekendgemaakt dat Sony de E3 van dit jaar zal overslaan. Mogelijk willen ze rondom de aankondiging van de PlayStation 5 ook direct wat nieuwe titels onthullen. Helaas zullen we hier nog even op moeten wachten.

Bron: resetera