Nintendo onthult de Fire Emblem Three houses-releasedatum

Arran Winmai, 14 februari 2019
Profiel

Tijdens de Nintendo Direct onthulde het Japanse gamebedrijf de Fire Emblem Three Houses-releasedatum. De game werd afgelopen zomer tijdens de E3 aangekondigd. Three Houses komt uit op 26 juli. In eerste instantie zou het spel uitkomen in de lente, maar Nintendo laat weten meer tijd nodig te hebben. Hoewel Fire Emblem Warriors reeds verschenen is, wordt dit de eerste echte Fire Emblem-game voor de Switch.

Naast deze informatie werd er ook meer bekendgemaakt over de gameplay en het verhaal in de nieuwste Fire Emblem-game. Het continent Fódlan, waar het spel zich afspeelt, is verdeeld in drie grote naties. In het zuiden ligt het Keizerrijk Adrestian. In het noorden ligt het heilige koninkrijk Faerghus. In het oosten ligt de Leicester Alliantie. Na brute oorlogen en strijd is er nu relatieve vrede.

Spelers kruipen in de huid van een huursoldaat. Aan het begin van de game krijgt hij een positie als docent aan Garreg Mach Monastery. Dit is een school in het centrum van Fódlan, waar de beste soldaten van alle drie de grootmachten van het continent getraind worden. Er zijn drie huizen die elk een van de naties representeert. Aan het hoofd van elk huis staat de toekomstige erfgenaam van het land. Spelers zullen de mentor worden van een van de huizen. Vervolgens moeten de leerlingen getraind worden en vechten in echte gevechten, waarin ze permanent dood kunnen gaan.

Deze gevechten verlopen beurtelings met een grid-movement-systeem waar personages strategisch gepositioneerd moeten worden. Dit is bijvoorbeeld vergelijkbaar met de gameplay van The Banner Saga.

Net wanneer het hoofdpersonage de positie als leraar aangeboden krijgt, verschijnt er een mysterieus meisje dat Sothis heet. Alleen het hoofdpersonage kan haar zien en zij zegt dat ze hem zal begeleiden op zijn avontuur. Of zij echt helpt, of een onderliggend slecht motief heeft, moeten fans spelenderwijs ontdekken.

Speel Fire Emblem Three Houses vanaf 26 juli op Nintendo Switch.