ExerVive: Gamen voor de gezondheid

Joost Klein Middelink, 18 juli 2019
Profiel

In dit nieuwe deel van ExerVive bekijken we meer VR-games waarbij bewegen centraal staat. Dit keer drie spellen waarbij het reactievermogen goed getest wordt. Het eerste deel kun je hier vinden.

Lethal VR

In Lethal VR dien je verschillende kleine missies te doen die steeds lastiger worden. Doordat de lat hoger komt te liggen, moet je soms heen en weer bewegen om kogels te ontwijken. De eerste missies zijn geen directe workout, maar later in de game zul je vaker heen en weer zwaaien met werpmessen of om doelwitten te kunnen raken. Doordat de missies aan de korte kant zijn, zul je niet ontzettend veel zweet zien verschijnen als ExerVive.

Smashbox Arena

Smashbox Arena is het eerste spel dat competitief trefbal naar VR brengt. In deze online game speel je in twee teams waarin je het andere team moet uitschakelen door ze te raken met ballen die je uit een geweer schiet. In de levels kun je verschillende power-ups vinden waardoor je ballen meer schade aanrichten of je juist een schild hebt om je te beschermen. De potjes zelf kunnen best intens worden wanneer je heen en weer beweegt om ballen te ontwijken, terwijl je zelf probeert raak te schieten. Helaas zijn er niet altijd genoeg mensen online, waardoor het spel enigszins onspeelbaar is geworden.

TO THE TOP

Als je het tof vindt om te klimmen, is TO THE TOP de game voor jou. Daarin moet je namelijk zo snel mogelijk daar de top gaan van elk level door de klimmen. Langzaam klimmen is een optie, maar je racet tegen de klok. Door snel en vloeiend omhoog te bewegen, kom je steeds hoger en hoger. Elk level introduceert een nieuw obstakel om te overwinnen, waardoor er genoeg uitdaging blijft. Na een aantal levels achter elkaar te doen, werd duidelijk dat deze game best intens kan worden, als je maar fanatiek genoeg bent. Met kleine bewegingen kom je ook een heel eind, maar als je net even iets sneller wilt gaan, zul je echt flinke bewegingen moeten maken en dan pas merk je de workout van deze game.