Battlefield V Firestorm-trailer viert officiële aankondiging

Johan van de Westerlo, 15 maart 2019
Profiel

Vorige week kwam het verrassende bericht dat er een video was gelekt rondom de Battle Royale van de meest recente shooter van DICE. Vandaag is dan eindelijk de Battlefield V Firestorm-trailer naar buiten gebracht als officiële aankondiging van de nieuwe modus.

De spectaculaire video toont veel actie en ziet er strak uit. Soldaten dalen vanuit een vliegtuig neer en gaan met elkaar de strijd aan om als enige over te blijven. Om de spanning wat op te voeren wordt het speelveld alsmaar kleiner door een opkomende vuurmuur die alles op haar pad verwoest. Spelers kunnen ook gebruikmaken van verschillende voertuigen om van deze muur te ontsnappen of gewoon simpelweg te vluchten van een aantal vijanden. We zien een tractor voorbijkomen met daarachter een kanon op een karretje, maar ook een mini-helikopter zorgt ervoor dat je een leuke afstand af kan leggen.

Ook zijn er tanks aanwezig waarmee flinke schade aangericht kan worden aan de gebouwen, maar ook deze tanks zijn niet onverwoestbaar en trekken toch ook wel aandacht als ze al schietend door het veld rijden. In verschillende andere Battle Royale-games, zoals PUBG, worden de rondes gevuld met 100 spelers waarvan jij als laatste, mits je solo speelt, over moet blijven. In Firestorm is er ruimte gemaakt voor 64 spelers die het tegen elkaar opnemen in het mooie Noorwegen. Ook hierbij heb je de mogelijkheid om alleen te spelen, maar ook in een team van twee of vier spelers. Tevens zijn in Firestorm ook de verschillende klasse beschikbaar die je ook in de rest van de game kunt selecteren. Daarbij kan je dus tactisch in een team spelen als de ene kiest voor medic en de andere voor support.

Vanaf 25 maart kunnen we eindelijk aan de slag met de langverwachte modus.