Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

OPPO heeft in China officieel een nieuwe budget-smartphone uitgebracht met de naam OPPO K3. Het toestel komt binnenkort ook naar Nederland. Wat het toestel bijzonder maakt, is dat het voor een budgetprijs een randloze full-screen ervaring biedt zonder inkeping. Dat is mogelijk gemaakt door de toevoeging van een uitschuifbare pop-up-camera, tevens een element dat niet gebruikelijk is voor het budgetsegment.

Met de OPPO K3 neemt het bedrijf een nieuwe stap op onder andere de Chinese en Europese markt om het budgetsegment voor zich te winnen. OPPO is sinds vorig jaar officieel actief op de Nederlandse markt, maar was eerder al een van de grootste smartphonefabrikanten in China en andere Aziatische landen. Vorige maand kwam de OPPO Reno in Nederland uit, die tevens voor een midrange bedrag veel waar voor het geld biedt. Eerder reviewden we de OPPO AX7 uit de budget-lijn van het bedrijf. De OPPO K3 gaat hier nog een andere betaalbare keuze aan toevoegen.

De OPPO K3 is uitgerust met een respectabel 6,5 inch AMOLED-scherm met 1080 x 2340 pixels resolutie. Zoals eerder gezegd zit er geen enkele inkeping in het scherm, waardoor je ongehinderd series en games kunt aanschouwen op het nagenoeg randloze scherm. Aan de achterzijde heeft de OPPO K3 een dubbele camera, bestaande uit een 16 Megapixel sensor, ondersteund door een 2 Megapixel dieptesensor. Met een redelijk snelle midrange Qualcomm Snapdragon 710-processor en 6GB tot 8GB aan RAM-geheugen, gekoppeld aan 64GB of 128GB opslaggeheugen is het toestel ook op hardwaregebied degelijk uitgerust.

De camera aan de voorzijde komt door middel van een pop-up mechanisme naar boven. In tegenstelling tot de camera op de OPPO Reno-serie, is het echter geen ‘haaienvin’-mechanisme, maar een kleine vierkante pop-up zoals op de OnePlus 7 Pro. De resolutie van de selfie-camera telt 16 Megapixels. Overige specificaties zijn een 3765 mAh accu die tevens is uitgerust met 20W VOOC3.0 snel-laadtechnologie.

Met de bovenstaande specificaties is de OPPO Reno een interessant toestel voor budget-georiënteerde kopers. Met een verwacht prijskaartje rond de €200 krijg je een erg modern uitziend toestel. Het toestel komt uit met een kleurenkeuze bestaande uit Nebula Purple, Secret White, en Morning White.