Doorgaan naar artikel
E3 2019: Een hoop aankondigingen tijdens de E3VR Showcase
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Wij genieten van VR-games en dat virtual reality nog niet dood is, wordt weer bewezen op de E3. Tijdens de E3VR Showcase werden een hoop VR-games van allerlei uitgevers aangekondigd en getoond. Hieronder vind je een kort overzicht van de belangrijkste aankondigingen en trailers. Mocht je de volledige persconferentie willen bekijken, kan dat met de video hierboven.

Vertigo Games, makers van het populaire Arizona Sunshine, heeft tijdens de E3VR-showcase een After The Fall VR-aankondiging gedaan. Ook hebben de ontwikkelaars gepraat over de game en wat het zou moeten worden. Volgens hen moet het een coöperatief spel zijn voor vier spelers waarbij zij in een post-apocalyptische wereld moeten overleven. Ook hebben ze aangekondigd dat Arizona Sunshine naar Oculus Quest komt en dar er binnenkort nieuwe DLC zal verschijnen.

Hotdogs, Horseshoes & Handgrenades krijgt een update waarin wapens uit Team Fortress 2 zitten waarmee de speler zich kan misdragen in drie nieuwe spelmodi. De game staat bekend om zijn realistische manier van wapengebruik en enorme hoeveelheid wapens. De update komt eind deze maand.

Budget Cuts is een populair spel en deed enige aankondigingen tijdens de E3VR Showcase, waaronder het feit dat er een PSVR-versie komt. De belangrijkste aankondiging is echter dat er een tweede deel aankomt: Budget Cuts 2 – Mission Insolvency.

Survios, bekend van Raw Data, heeft een paar aankondigingen gedaan, waaronder een piratengame, maar de meest noemenswaardige aankondiging was toch wel Walking Dead Onslaught, een VR-game waarbij je in de wereld van de gelijknamige serie terecht komt en moet zien te overleven. Je kunt daarbij bekende wapens tegenkomen uit de serie.

Puzzelgame I Expect You To Die, uit onze terugblik van 2017, krijgt ook een vervolg. De game heet I Expect You To Die – Seat of Power en moet 16 juli verschijnen voor verschillende VR-systemen. Uit de trailer kunnen we al een indruk krijgen van de nieuwe puzzels die je moet trotseren.

Echo Arena en Lone Echo zijn populaire games uit hetzelfde universum voor Oculus-systemen. De makers achter de games hebben aangekondigd dat Echo Arena naar de Oculus Quest komt, maar ook dat ze Lone Echo 2 aan het ontwikkelen zijn.

Er zijn ook een paar VR-games die naar PSVR komen, namelijk: Golem (fysieke release), Drunken Bar Fight en Angry Birds 2 VR. Andere games die aangekondigd werden, zijn: Spaceteam VR, Garden of the Sea, Espire 1, Pistol Whip, Pixel Ripped 1995, Mini Mech Mayhem, Acorn: Attack of the Squirrels en Asgard’s Wrath. Ze zijn allemaal te zien in de volledige video helemaal bovenaan de pagina.