Doorgaan naar artikel
Unruly Heroes
Danielle Rooijakkers
Danielle Rooijakkers
Profiel

Conclusie

Unruly Heroes is een erg leuke, vermakelijke platformer met de nodige actie-elementen. De game ziet er geweldig uit en de levels zitten goed in elkaar. Op het gebied van gevechtssysteem en de bijbehorende PvP-modus laat Unruly Heroes een klein steekje vallen, maar dat is zeker geen reden om het niet met plezier te spelen.

Magic Design Studio is een redelijk jonge game-ontwikkelaar die dit jaar haar debuutgame heeft gelanceerd, namelijk Unruly Heroes voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Mocht je al beelden hebben gezien van deze actievolle platformgame, dan zal het je niet zijn ontgaan dat het spel op grafisch vlak erg lijkt op de populaire platformers Rayman Origins en Rayman Legends. Geheel toevallig is dit niet, aangezien een deel van het Magic Design Studio-team destijds ook heeft meegewerkt aan het ontwikkelen van deze recentere Rayman-games.

De vraag die hier logischerwijs op volgt is of Unruly Heroes te veel weg heeft van Rayman, of toch vernieuwend genoeg is om zichzelf staande te houden. Naast de grafische gelijkenissen, vertoont Unruly Heroes ook qua gameplay-elementen de nodige overeenkomsten met de Rayman-spellen, al kun je je hierbij afvragen of dat niet bij alle soortgelijke 2D-platformers zo is. Daarnaast is dit ook niet per sé een nadeel, aangezien Rayman Origins en Legends zeker geen slechte spellen zijn.

Unruly Heroes weet zich overigens op andere vlakken wel uitstekend te onderscheiden. Zo speelt de game zich af in de wereld van de Chinese legende A Journey to the West. Deze populaire Chinese folklore vertelt het verhaal van vier helden met elk hun eigen bijzondere krachten en talenten. Diezelfde vier helden, een apenkoning, een varken, een monnik en een bruut, hebben ook in Unruly Heroes een gedeelde hoofdrol. Je kunt namelijk door een simpele druk op de knop op elk moment in de game wisselen van held. De vier personages hebben ieder hun eigen voordelen in de game. De aanvallen van de bruut zijn bijvoorbeeld krachtiger dan die van zijn teamgenoten, maar reiken minder ver, terwijl de monnik juist minder krachtig aanvalt, maar wel meerdere vijanden tegelijk kan raken.

Unruly Heroes

Niet alleen deze vier personages zorgen voor voldoende variatie in de game, ook de levels zelf verschillen voldoende van elkaar om niet eentonig aan te voelen. Zo ben je in het ene level vooral bezig met het platform-element, terwijl het andere level meer draait om actie en gevechten. Een klein minpuntje dat hierbij wel benoemd moet worden, is het gebrek aan een uitgebreid gevechtssysteem. Dit kan verder in de game wat repetitief aan gaan voelen, al is dit zeker geen reden om de game er voor te laten liggen.

Naast een solide campagne, kent Unruly Heroes ook een PvP-modus waarin je met maximaal vier spelers online of lokaal het gevecht aangaat in een soort van arena. Het gebrek aan variatie in het gevechtssysteem zorgt er helaas voor dat deze modus leuk is om een keer te proberen, maar verder niet echt goed uit de verf komt. Wat wel weer een aardige toevoeging aan deze kleurrijke indiegame is, is de mogelijkheid om de campagne lokaal met maximaal vier personen in coöp te spelen. Iedereen speelt dan tegelijkertijd met één van de vier helden. Dit is, naast erg grappig, ook handig omdat je niet steeds van held hoeft te wisselen.