Johans Hardwarehub: Reon Pocket-airco zorgt voor verkoeling

Johan van de Westerlo, 30 juli 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Reon Pocket-airco.

Vrijwel iedereen had de afgelopen week wel te maken met de extreme hitte. Temperaturen tot wel 40 graden zorgden voor het nodige gepuf en gezweet. Massaal werden de ventilatoren tevoorschijn gehaald of werden de laatste modellen in de winkels gekocht om zo nog voor een klein beetje verkoeling te zorgen.

Onderweg heb je hier niet zo gek veel aan, maar daar heeft Sony een oplossing voor bedacht, namelijk de Reon Pocket-airco. Het gaat hier om een shirt met een uitsparing waar een klein apparaatje geplaatst kan worden. Het zakje is geplaatst rond de hoogte van je nek. Het kleine apparaatje dat erin wordt geplaatst, neemt de warmte op en koelt deze vervolgens met enkele graden. Zo wordt je lichaam wat verkoeld zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ditzelfde systeem werkt overigens ook wanneer het erg koud is, alleen dan zal de Reon Pocket enkele graden warmer zijn om je lichaam op te warmen. Of nu iedereen massaal met de Reon Pocket gaat rondlopen is nog maar de vraag. Vooralsnog is het apparaatje helaas enkel in Japan beschikbaar.

Bron: Sony