Johans Hardwarehub: Cyclo-helm is opvouwbaar

Johan van de Westerlo, 13 augustus 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Cyclo-helm.

Jaren geleden zagen we voornamelijk wielrenners en mountainbikers met een fietshelm fietsen. Dit als bescherming tegen vallen of laaghangende takken. Langzamerhand zien we steeds meer fietshelmen op de weg. Dit komt voornamelijk door de sterk stijgende groei in elektrische fietsen. Met relatief weinig inspanning kan er al gauw een lekkere snelheid behaald worden. Vooral als we gaan kijken naar de sportievere uitvoeringen die al snel 40 kilometer per uur halen. Een fietshelm is dan ook verplicht, maar ook andere fietsers zullen wel vaker een fietshelm willen dragen, maar vinden het vaak onhandig. Ook ligt de helm vaak in de weg. Waar laat je de fietshelm? De Cyclo-helm brengt hier verandering in.

De fietshelm is een succes op Indiegogo waar het crowdfundingproject is gestart. Het frame van de Cyclo-helm is ontwikkeld met een honinggraat structuur. Dit maakt het niet een zeer lichte helm, maar is er ook een mogelijkheid om de fietshelm op te vouwen. Daarnaast is het ook nog een milieubewuste helm gezien het feit dat hij volledig is gemaakt van gerecycled plastic. Mocht je er op tijd bij zijn, kan je nog een exemplaar reserveren voor €48,-. Wellicht zal de prijs nog wel iets stijgen na de definitieve lancering.

Bron: Indiegogo