Johans Hardwarehub: PocketDrum maakt drummen zonder drumstel mogelijk

Johan van de Westerlo, 10 september 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de PocketDrum.

Het kan behoorlijk vervelend zijn wanneer je buren flink losgaan op het drumstel dat ze op zolder hebben staan. Het geluid dringt door de muren en kan voor flinke overlast zorgen. Desalniettemin kan een goede drumsolo erg aangenaam zijn om naar te luisteren. Middels Indiegogo is een crowdfunding gestart voor de PocketDrum. Het gaat hier om digitale drumstokjes waarmee je kunt drummen zonder drumstel. Ze maken middels Bluetooth verbinding met bijvoorbeeld je smartphone of laptop waarop je een virtueel drumstel tot je beschikking hebt.

Door met de stokjes in het rond te slaan bedien je het virtuele drumstel en kan je je eigen drumcarrière een boost geven zonder last te hebben van het lawaai en klagende buren. Doordat er een bijzonder lage latency is, heb je vrijwel geen vertraging tussen je armbeweging en het drumgeluid wat eruit volgt. De ingebouwde accu zou daarbij ook tien uur mee moeten gaan, waardoor je zelfs lange sessies kunt spelen.

Voor het bedrag van $69,- kan je de PocketDrum reserveren.

Bron: Indiegogo