Johans Hardwarehub: Lua-bloempot toont emoties

Johan van de Westerlo, 02 oktober 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Lua-bloempot.

In menig huis staan wel een paar planten. Veelal wordt er gekozen voor echte planten, maar als je niet veel tijd hebt om ze te verzorgen, het steeds vergeet of er juist gewoon geen zin in hebt is er altijd de mogelijkheid om te gaan voor een kunstplant. Een cactus is ook altijd een optie gezien deze vrij weinig water nodig hebben en het niet gauw begeven. Mocht je toch graag een echte plant willen, dan kan de Lua-bloempot hierbij een oplossing bieden. Deze uitvinding werd middels Indiegogo aangeboden waarbij geïnteresseerden konden investeren voor verdere ontwikkelingen.

De pot helpt je met het verzorgen van je plant door middels gezichtsemoties aan te geven of het water bijgevuld moet worden. Wanneer de plant even droog staat, zal er op de pot een droevig of boos gezichtje worden getoond. Dit is direct het signaal om de plant water te geven. Is er voldoende aanwezig, dan zal er een blij gezicht worden weergegeven. Naast dat het erg gemakkelijk is, ziet het er ook wel leuker uit dan de standaardpotten. Om het allemaal nog gemakkelijker te maken, is er ook altijd nog een app beschikbaar waarbij je de situatie van je plant kunt bekijken.

Voor ongeveer €99,- ben je al in het bezit van een exemplaar.

Bron: Indiegogo