Doorgaan naar artikel
Bekijk hier exclusieve Rainbow Six Siege Operation Shifting Tides-gameplay
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Afgelopen woensdag mochten wij op het hoofdkantoor van Ubisoft een geruime tijd spelen met de nieuwe operators op de nieuwe map. Hierboven kun je exclusieve Tom Clancy’s Rainbow Six Siege Operation Shifting Tides-gameplay bekijken van dit aankomende seizoen. Waarschijnlijk zal het over drie weken speelbaar zijn voor iedereen en tot die tijd kunnen pc-spelers de personages alvast uitproberen via de Test Server.

De nieuwe operators zijn Kali de aanvaller en Wamai de verdediger. Kali heeft een bolt-action rifle, waarmee defenders in een klap op de grond liggen en ook meerdere muren gepenetreerd kunnen worden. Haar gadget kan afgeschoten worden op allerlei oppervlaktes, ook versterkte muren die onder stroom staan. Het gadget boort zich vervolgens in de muur en ontploft, waardoor er een klein gat komt, maar het belangrijkste is dat de gadgets aan de andere kant van de muur kapot zijn.

Wamai beschikt over een magneet-systeem dat hij kan gooien op allerlei oppervlaktes zoals muren, plafonds en meer. Zodra aanvallers een metalen voorwerp gooien of lanceren, pakt dit apparaat dat voorwerp, trekt het naar zich toe en laat het daar afgaan. Zodoende moeten aanvallers goed opletten dat ze niet zomaar lukraak voorwerpen naar binnen gooien, anders kan het in hun nadeel werken.

Het nieuwe level is, net zoals vorige seizoenen, een oud level dat volledig verbouwd is. Zo heeft Theme Park dit seizoen de make-over gekregen en is het nu veel lichter zodat alles beter zichtbaar is. Daarbij is de lay-out aangepast en is het level overzichtelijker. Beide operators, net als het nieuwe level, zijn te zien in de bovenstaande Rainbow Six Siege Operation Shifting Tides-gameplay.

In Tom Clancy’s Rainbow Six Siege nemen teams van vijf het tegen elkaar op in verschillende levels. De samenwerking tussen de uitgebreide personages is essentieel voor de overwinning. Wij mochten ook het vorige seizoen, Ember Rise, uitproberen voor release, deze gameplay kun je hier terugkijken.