Doorgaan naar artikel
Joosts top 3 van 2019
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Op de laatste dagen van het jaar blikken we terug op 2019. De gameredactie doet dit door een aantal persoonlijke top 3’s met jullie te delen. Vanaf januari mogen jullie weer stemmen op de Awards, waarin jij bepaalt welke game het beste was, maar eerst is het tijd voor de persoonlijke top drie van Joost:

De andere redacteuren storten zich op games van allerlei genres en platformen. Ook ik vind vele van deze games enorm tof en zou ze tot mijn favorieten van dit jaar noemen, maar voor deze keer beperk ik mij tot VR-games. Virtual reality blijft voor mij een platform waarbij ik ervaringen heb die ik op geen andere manier kan beleven. Dit jaar kwamen er ook een aantal pareltjes uit die je zeker niet gemist mag hebben, dus lees hier, in willekeurige volgorde, mijn top 3 van virtual reality-games.

1.

BONEWORKS


BONEWORKS kwam eind dit jaar uit en zette de toon voor de toekomst van VR-shooters. De mate van interactie, de verhaallijn en de vernieuwing van besturing zorgen ervoor dat dit misschien wel de beste VR-game van het jaar is. Door goed gebruik te maken van de Valve Index-controllers, weet het spel een geweldige ervaring neer te zetten. In de onderstaande trailer kun je een idee krijgen van de complexiteit van de game. Wapens voelen tof om te gebruiken, de slow-motion laat je je voelen als een stoere actieheld en gevechten zijn intens. Als je slechts een VR-game kunt doen de komende tijd, dan raden we BONEWORKS absoluut aan.

2.

Asgard’s Wrath


Liefhebbers van verhalende rpg’s konden hun lol niet op met Asgard’s Wrath. In deze game ben jij een god die soldaten kan maken, maar tegelijkertijd moet je zelf ook meedoen aan de strijd die plaatsvindt. In dit mythische avontuur moet je vijanden afslachten door middel van zwaarden, kruisbogen en magie. De kwaliteit straalt er vanaf want zodra je een vijand doorklieft, valt deze uit elkaar precies op de snee die je hebt gemaakt. Je kunt allerlei dieren op de wereld omvormen naar jouw hulpjes die je assisteren in gevechten. Eindbazen zijn groots en geven je het gevoel alsof je in een of andere film over mythische wezens bent beland, maar jij de hoofdrol speelt. De korte trailer hieronder geeft een goede indruk van de intensiteit die deze game je kan bieden. Als je helemaal gek bent van rpg’s en mytische verhalen zoals God of War, dan is dit verplichte kost.

3.

Budget Cuts 2: Mission Insolvency


Vorig jaar noemde wij het eerste deel van Budget Cuts nog als een van de beste VR-games van het jaar en dit jaar krijgt Budget Cuts 2 dezelfde eer. De basisgameplay is hetzelfde want je moet nog steeds sluipen, robots uitschakelen en door gangenstelsels verplaatsen, maar dit keer kom je ook buiten het gebouw uit het eerste deel. Nieuwe robots, een nieuw verhaal en nieuwe omgevingen zorgen ervoor dat het spel nog net zo fris aanvoelen als het eerste deel dat deed bij release. Door verschillende toevoegingen is het spel net zo interessant voor kenners van het vorige deel als nieuwkomers. Wellicht had dit DLC kunnen zijn, maar de content is zodanig uitgebreid dat wij vinden dat een nieuw deel wel gerechtvaardigd is. Als je houdt van rondsluipen, flauwe humor, een interessant verhaal en kon je geen genoeg krijgen van het eerste deel, dan is Budget Cuts 2 iets voor jou.