Joosts VR top 3 van 2018

Joost Klein Middelink, 27 december 2018
Profiel

In onze Terugblik van 2017 hadden we het over de toppers uit dat jaar en dit jaar is het niet anders. We gaan kijken naar de VR top 3 van het afgelopen jaar, waarin er veel games zijn uitgebracht. Lees hier welke drie spellen, in willekeurige volgorde, onze aandacht hadden het afgelopen jaar. De voorwaarde is wel dat ze inmiddels zijn uitgebracht en niet in Early Access zitten.

1.

Beat Saber

Het VR-spel dat de meeste aandacht kreeg het afgelopen jaar, is toch wel Beat Saber. Het is een erg populaire ritmische game waarbij je blokjes in de juiste richting kapot moet slaan met je lichtzwaarden op het juiste tempo. De game beschikt momenteel ‘slechts’ over vijftien nummers, maar daar komt binnenkort verandering in. Op de pc kun je met mods veel meer nummers toevoegen, maar op PSVR is het tot nu toe dus erg beperkt. Als game is het een geweldige work-out en erg leuk om te spelen. Zeker een aanrader dus.

2.

Budget Cuts

Terwijl de demo vrijwel direct beschikbaar was bij release van populaire headsets, heeft het lang geduurd tot de echte release. In Budget Cuts moet je een bedrijf infiltreren terwijl je jouw sollicitatie ongedaan moet maken. Denk hierbij aan een VR-versie van spellen waarin je moet sluipen zoals Hitman of Metal Gear Solid. Terwijl je teleporteert, kun je alvast zien waar je terecht komt, voordat je met geïmproviseerde werpmessen robots moet uitschakelen. De spanning bouwt intens op terwijl je achter een muur wacht tot de robots langs zijn geweest.

3.

Moss

Moss is een betoverend spel waarin je een muis bestuurt. Terwijl je een magisch boek leest, verschijn je ineens in een vreemde wereld. Daarbij ben jij een god waarbij je kunt aanwijzen waar Quill de muis naartoe moet. De game bevat interessante puzzels en spannende gevechten in een prachtig jasje en meeslepend verhaal. Hoe geweldig het spel exact is, kun je uitgebreid lezen in onze review. Zeker een must-have voor VR-bezitters.

1 jaar geleden
Review: Moss

Naast deze toppers, waren er natuurlijk nog genoeg andere goede VR games uitgebracht in 2018. Bekijk hieronder een paar toffe games die het net niet hebben gered tot onze VR top 3:

Transference

In deze horrorgame moet je op ontdekking gaan naar de verschrikking achter een verscheurde familie, door in de gedachten te stappen van een getraumatiseerd kind. In onze review kun je precies lezen waarom wij het een toffe game vonden. Een voordeel van Transference is dat het spel ook zonder VR te spelen is, zodat je deze topper niet hoeft te missen. Helaas zul je het na één keer spelen niet vaak meer oppakken, maar de ervaring is zeker spannend om mee te maken.

1 jaar geleden
Review: Transference

Sprint Vector

Sprint Vector maakt zeker kans op het sportiefste spel van dit jaar, want in deze race-game moet je zo snel mogelijk de finish bereiken. Dat doe je door voorwerpen te gebruiken om je tegenstanders te dwarsbomen en de juiste routes te kiezen. Om voort te bewegen, moet je je armen heen en weer zwaaien langs je lichaam, alsof je aan het sprinten bent. Hierdoor zul je na een korte speelsessie al uitgeput zijn. Zodoende tof voor korte potjes, maar te intens om langer te doen. Lees onze review om meer te lezen over deze game.

1 jaar geleden
Review: Sprint Vector

Naast deze geweldige games in onze VR top 3, waren er helaas ook een hoop games die niet zo tof waren als deze. Hopelijk krijgen we komend jaar weer genoeg leuks aangeboden voor virtual reality en wanen we onszelf wederom in nieuwe werelden. We verwachten alweer een aantal games die als het goed is in 2019 moeten uitkomen, waaronder Vacation Simulator, Space Junkies (hier kun je lezen wat wij van de beta vonden) en Defector.