Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Archon Studio heeft de Kickstarter-campagne voor het  Wolfenstein-bordspel gelanceerd. Fans kunnen in de huid van B.J. Blazkowicz of een van zijn medeopstandelingen kruipen om de Nazi’s uit kasteel Wolfenstein te verdrijven. Het bordspel is gebaseerd op de videogameserie  Wolfenstein, waarin de Nazi’s de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen. Een aantal verzetsstrijders, geleid door Blazkowicz, proberen de vrijheid van de wereld weer te herwinnen.

In het  Wolfenstein-bordspel proberen spelers hetzelfde te doen. Hiervoor kiezen zij zelf hun aanpak; ze kunnen lekker los gaan met hun geweren en de Nazi’s overhoop schieten, of juist voorzichtig het doel bereiken. Ook zijn er willekeurige zijmissies die spelers kunnen vervullen. Dat geeft zekere bonussen, maar het kost ook tijd die je misschien niet hebt. Het spel is een dungeon crawler zoals bijvoorbeeld  Zombicide.

Wolfenstein: The Board Game, zoals het spel zal heten, heeft een modulair bord. Daarbij maakt het gebruik van plastic deuren die je open en dicht kunt schuiven. Daarnaast zijn de speelstukken ook plastic miniaturen van hoge kwaliteit. Het verhaal in dit spel draait om een bestaande missie in het Wolfenstein-universum, met Mecha-Hitler als eindbaas. Er zijn ook een aantal uitbreidingen beschikbaar op de Kickstarter-pagina.