Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Mimimi Games, THQ Nordic en Pegasus Games laten weten dat de gratis Desperados-RPG nu beschikbaar is om te downloaden.

De Desperados-RPG is gebaseerd op de videogameserie van dezelfde naam. Het derde deel is net uit en onze Patrick was er dik tevreden mee. De game draait om tactische gevechten en stealth in een Western-setting.

Ook de RPG heeft een Western-setting en draait om stealth. Tijdens gevechten zullen vijanden enkel acties uitvoeren als ze iets zien. Bovendien bieden veel vaardigheden manieren om dit zicht te manipuleren. Het spel nodigt daardoor uit om te trachten ongezien te werk te gaan. Daarnaast kunnen spelers ook duelleren met elkaar of met NPC’s. Hierin moet je kiezen hoe lang je wacht voor je gaat schieten. Raken wordt dan gemakkelijker, maar het kan wel zijn dat je geraakt wordt voor je de kans krijgt jouw schot te lossen.

Het is natuurlijk geen RPG zonder verschillende rollen om uit te kiezen. Spelers kunnen kiezen uit de gunslinger, trapper, gambler, mountebanks en voodoo priests. Elke rol geeft de speler toegang tot unieke vaardigheden. Ze zijn allemaal gebaseerd op speelbare personages in Desperados 3. Ook hebben personages, net zoals in DnD, zes attributen die aangeven hoe goed ze zijn in verschillende soorten handelingen en situaties.

Het bronnenboek van Desperados bevat de regels, rollen en mogelijke achtergronden om te helpen met het bedenken van een personage. Daarnaast bevat het ook items die de spelers kunnen verkrijgen, spreuken voor de voodoo priest en vijanden voor de game master om scenario’s mee te bouwen. Ten slotte is er ook een introductie-avontuur, Desperados Don’t Forgive genaamd, bedoeld om te helpen het spel te leren spelen. Het verhaal daarvan is gebaseerd op de spaghetti Western God Forgives… I Don’t! uit 1967.

In onderstaande video legt Becca Scott in meer detail uit hoe de Desperados-RPG werkt.