Doorgaan naar artikel
Arran Winmai
Arran Winmai
Bordspellenredactiemanager, gameredacteur
Profiel

Via Dicebreaker onthult Z-Man Games Pandemic Legacy Season 3. Deze speelt zich af voor de gebeurtenissen van seizoen 1 en heet daarom Pandemic Legacy Season 0. Bovendien vertelt de uitgever dat dit het laatste deel wordt in de serie.

Het spel wordt ontworpen door Matt Leacock en Rob Daviau. Leacock heeft ook aan de andere twee seizoenen gewerkt en is bovendien bedenker van meerdere Pandemic-spellen. Rob Daviau heeft onder andere Cthulhu: Death May Die en Betrayal at House on the Hill gemaakt.

In Pandemic-spellen werken twee tot vier spelers samen om een epidemie te stoppen voor het blijvende gevolgen heeft op de wereldbevolking. Het eerste seizoen van Legacy introduceerde een doorgaand verhaal die gespeeld wordt in meerdere missies. Gebeurtenissen in missie 1 kunnen gevolgen hebben op missie 3. Bovendien hoeft alleen het laatste potje gewonnen te worden. Maar spelers krijgen het wel een stuk moeilijker als alles voorheen mis ging. De Pandemic-serie is razend populair en Pandemic Legacy is nog populairder. Pandemic: The Cure was afgelopen jaar genomineerd voor Speelgoed van het Jaar.

Wanneer Pandemic Legacy Season 3 in de winkels verschijnt is nog onbekend.