Doorgaan naar artikel
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Redacteur
Profiel

Hopelijk hebben jullie de hittegolf overleeft en zijn jullie weer op zoek naar een interessante film. Wij hebben voor jullie een nieuwe week aan filmreleases klaar staan, met deze week: de filmreleases van week 35!

One Man And His Shoes

Het zal je dit artikel vanzelf op gaan vallen, maar week 35 wordt getekend door veel documentaires. One Man And His Shoes is daarin niet anders. Aan het einde van de jaren 80 is Michael Jordan hard aan de weg aan het timmeren in de NBA. De Amerikaanse basketballegende, op dat moment nog slechts een veelbelovend talent, is een van de weinige spelers die niet ten onder gaat aan de druk van drank en drugs en langzaam steeds meer in de spotlights komt te staan. En dan is daar het sportbedrijf NIKE, dat geen uiterst beste cijfers kent en eigenlijk alleen nog tennis- en hardloopschoenen verkoopt. In een poging NIKE nieuw leven in te blazen, huurt het bedrijf een basketbalscout in die voor hen een nieuwe ambassadeur moet vinden en het gezicht van een nieuwe schoenenlijn moet worden. Wat volgt is een enorme rage, waarin iedereen per se de nieuwste AIR Jordans moest hebben. Het verhaal achter de schoenen kent een bijzondere aanloop en tevens een aantal bijzondere gevolgen; één paar schoenen met een enorme impact op de wereld.

 

Living in the future’s past

Met deze natuurdocumentaire voegt Jeff Bridges zijn naam toe aan het rijtje met beroemde mensen dat zich inzet voor het klimaat. In zijn spraakmakende documentaire neemt Bridges ons mee op een adembenemende reis door de natuur. Hij presenteert daarin een aantal zeer interessante ecologische uitdagingen en duidt deze aan met behulp van wetenschappers, activisten en filosofen. De documentaire is zelfs een tikkeltje spiritueel, maar gebruikt dit vooral om mensen te activeren. Over het vermogen van velen om spontane acties met zijn allen uit te zetten en de gevolgen die deze kunnen hebben. Bridges zet je aan het denken en laat je achter met de vraag: in wat voor toekomst wil jij leven?

Sons of Honour

Kan je aan je lot ontsnappen als je geboren wordt in een van de grootste maffiafamilies van Italië? Op zoek naar het antwoord op deze vraag neemt regisseur Sophia Luvarà je mee op haar tocht. Ze volgt hierin vier jongens die geboren zijn in de Ndrangheta Mafia-familie en een rechter die zich ervoor inzet om deze jongens om te scholen en weg te halen bij hun machtige families. Een bijzondere inkijk in het leven van de maffiosi in Calabria.

 

Öndög

Bij NWTV houden we van bijzondere films en lichten we die ook graag uit. Daar valt de Mongoolse film Öndög dan ook zeker onder. De film vertelt het verhaal van een moordzaak op de Mongoolse steppe. Een jonge politieagent wordt gevraagd op het lijk te letten en al snel krijgt hij gezelschap van een jonge herder en haar kameel. Öndög wordt gekenmerkt door de vele stiltes die gepaard gaan met lange shots van de uitgestrekte landschappen van de steppe. Toch houdt de film je vast met haar bijzondere filosofische touch. De vrouw blijkt namelijk zwanger te zijn geworden van de politieagent nadat ze de liefde hebben bedreven en zij moet nu zelf gaan bevallen van haar kindje. Een bijzonder eenvoudige film die de impact van een baby op een vrouw haar wereldbeeld probeert te vertellen.

 

Tenet

We hebben het al eerder over deze film gehad, maar nu komt Tenet eindelijk uit in de bioscoop! Tenet vertelt het verhaal van een spion die, gewapend met maar één woord (Tenet) het einde van de wereld moet proberen te voorkomen door een Russische spion te stoppen. Deze spion probeert de Derde Wereldoorlog te veroorzaken en is vastberaden om dat te laten gebeuren. Bewapend met een grote sterrencast, vertelt Tenet het verhaal van onze naamloze spion.