Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

OnePlus heeft een maand geleden nog de OnePlus Nord uitgebracht, een midrange toestel waarmee het bedrijf zich weer op betaalbare smartphones richt, maar is inmiddels alweer klaar voor een volgend toestel. De OnePlus ‘Aurora’ en OnePlus ‘Clover’ zijn twee smartphones die waarschijnlijk nog goedkoper zullen zijn bij de lancering dan de OnePlus Nord. Bijzonder is het feit dat een van de toestellen met een erg grote accu is uitgerust van wel 6.000 mAh.

Het lijkt in ieder geval om twee toestellen te gaan waar OnePlus aan werkt. De aankomende budget-OnePlus met de naam Clover heeft naast een grote accu mogelijk een Snapdragon 460-chipset en een 6,52 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1560×720 pixels. We zien hier echte budgetspecificaties en het lijkt onwaarschijnlijk dat het hier een 90Hz-display betreft. Daarnaast heeft de OnePlus-telefoon een 13 megapixel hoofdcamera, ondersteund door een of twee 2 megapixel camera’s, waarschijnlijk voor diepte en macro-opnames. Het toestel krijgt 4GB aan RAM-geheugen, 64GB aan opslaggeheugen en is uitbreidbaar met een SD-kaart. Tenslotte draait ook dit toestel op OxygenOS 10, gebaseerd op Android 10, net als de OnePlus Nord en OnePlus 8 Pro.

Andere berichten spraken over een Snapdragon 690-chipset in een OnePlus-toestel. Mogelijk is dit een andere smartphone waar het Chinese bedrijf aan werkt, met de codenaam Aurora. De specificaties hiervan zijn verder niet bekend. In de video waarin de informatie gelekt werd, is te zien dat de twee toestellen enigszins van elkaar verschillen in grootte en op gebied van de camera’s. Een van de toestellen (mogelijk de Aurora) heeft drie camera’s, terwijl de andere (de OnePlus Clover) het met twee moet stellen.

OnePlus was ooit de uitdager in het premium segment, met betaalbare toestellen met flagship-waardige specificaties. Het is die reputatie de afgelopen jaren wat verloren, maar lijkt de draad in het midrange en budgetsegment weer op te pakken. De prijs van het aankomende toestel zou dan ook de laagste prijs voor een OnePlus-smartphone ooit kunnen zijn. De OnePlus Clover/Aurora kost mogelijk maar rond de 200 dollar.