Doorgaan naar artikel
De PlayStation 5-opslagcapaciteit komt uit op 664GB
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

De PlayStation 5-opslagcapaciteit wordt geadverteerd als 825GB en dat is maar een vreemde hoeveelheid. Er was daarom veel discussie over of dit eigenlijk betekende dat de SSD 1000GB (1TB) zou bevatten, maar er al rekening mee werd gehouden dat er een gedeelte zou gaan naar het besturingssysteem en dergelijke. Niet alleen zijn gisteren een boel previews van de PlayStation 5 uit Japan verschenen, ook is er een afbeelding op ResetEra opgedoken. Hierop zien we dat de geadverteerde 825GB eigenlijk neerkomt op 664GB bruikbare opslagruimte naast het besturingsysteem. Houd er rekening mee dat, alhoewel meerdere bronnen melden dat dit nieuws klopt, het nog niet bevestigd is en dus zomaar anders uit kan pakken.

Het is allemaal niet gigantisch veel ruimte en met name als je voor de Digital Edition van de PlayStation 5 bent gegaan, betekent dit dat je regelmatig games opnieuw zal moeten gaan downloaden of alvast moet gaan kijken naar een externe harde schijf. We weten bijvoorbeeld dat de Demon’s Souls Remake al 66GB is om te installeren en de Ultimate Edition van Miles Morales, die dus met zowel de remaster van Spider-Man als de nieuwe game komt, is maar liefst 105GB. Zo zit je al snel aan de volledige opslagcapaciteit en zal je actie moeten ondernemen. We wachten geduldig af om te zien of de 664GB inderdaad klopt.

Benieuwd naar hoe dit allemaal zit met de Xbox Series X? Lees dan hier over de beschikbare ruimte en wat je mogelijkheden zijn en lees hier over het nieuw aangekondigde systeem van Microsoft om je een extra handje te helpen.