Doorgaan naar artikel
OnePlus 8T gelanceerd
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Algemeen manager
Profiel

OnePlus heeft vandaag tijdens een livestream de OnePlus 8T gelanceerd. Het nieuwe toestel beschikt over onder andere een 6,55 inch Fluid AMOLED-display met 120Hz beeldverversing en een Snapdragon 865-chipset met 5G-ondersteuning. Daarnaast heeft het toestel vier camera’s aan de achterzijde. Ook kondigde OnePlus een paar nieuwe draadloze oordopjes aan met de naam OnePlus Buds Z.

Volgens het Chinese bedrijf is het nieuwste toestel niet zozeer een opvolger van de OnePlus 8-serie, maar komt de OnePlus 8T als aanvullend toestel tussen de OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro te staan. Volgens OnePlus was er op dit moment ook nog weinig aan de OnePlus 8 Pro om te verbeteren, welke dan ook in de verkoop blijft. Daarnaast komt er zoals verwacht geen Pro-variant van deze nieuwe smartphone. De OnePlus 8T komt qua prijs op het peil van de OnePlus 8 te liggen, beginnend bij €599.

De OnePlus 8T beschikt over een aantal premium features, met onder andere dus een 6,55 inch Fluid AMOLED-display met 120Hz beeldverversing. Het betreft een randloos 2,5D display met lichtelijk afgeronde randen. Links bovenin bevindt zich een pinhole met daarin de selfie-camera. OnePlus liet met de OnePlus 8 Pro zien dat het uitstekende schermen levert en dat lijkt ook bij de OnePlus 8T weer het geval. Het scherm heeft een extreem hoge kleurnauwkeurigheid en een maximale helderheid van 1100 nits. Daarnaast heeft OnePlus gekozen voor een Snapdragon 865-chipset met 5G-ondersteuning, hoewel er inmiddels ook een nieuwere Snapdragon 865 Plus-variant beschikbaar is. Daarnaast wordt de OnePlus 8T gelanceerd als een van de eerste smartphones met Android 11.

Op cameragebied valt ten eerste een ander design voor de vierdubbele cameramodule aan de achterzijde op. Waar eerdere toestellen de cameramodule bovenaan in het midden hadden, zijn de camera’s op de OnePlus 8T verplaatst naar de linker bovenhoek. Dit is onder andere gedaan om ruimte te maken voor een vapor chamber die voor betere koeling kan zorgen. bijvoorbeeld bij gamen. De camera’s bestaan uit een 48 megapixel Sony IMX586 hoofdcamera met optische beeldstabilisatie, een 16 megapixel-ultragroothoeklens met een kijkhoek van 123 graden, een 5 megapixel macro-camera en tenslotte een monochrome lens. Met die laatste kunnen native zwart-witfoto’s worden gemaakt, maar dient vooral voor een betere belichting voor de andere camera’s. Nieuwe toevoegingen zijn onder ander de mogelijkheid om in Nightscape en met bokeh-effect in portretmodus te filmen.

Tenslotte heeft de OnePlus 8T een flink snellere oplaadmogelijkheid van 65Watt. Met de meegeleverde snellader kun je de telefoon volledig opladen in ongeveer een half uur tijd. De lader heeft daarnaast een kabel met twee USB-C uiteinden, wat betekent dat je deze telefoon kunt gebruiken om andere apparaten op te laden. De OnePlus 8T heeft geen ondersteuning voor draadloos opladen.

OnePlus heeft tijdens het evenement niet alleen de OnePlus 8T gelanceerd. De OnePlus Buds Z, die tegelijkertijd werden aangekondigd, vormen een betaalbare variant op de eerder uitgebrachte OnePlus Buds. De OnePlus Buds Z zijn daarentegen in-ear oordopjes. Ze zijn uitgerust met 10mm drivers, Bluetooth 5.0 en dynamische 3D-stereo van Dolby Atmos. De OnePlus Buds Z zijn daarnaast erg snel op te laden. Met een laadtijd van 10 minuten kun je drie uur lang vooruit, terwijl een volledig opgeladen paar tot 20 uur mee gaat. De oordopjes beschikken daarnaast over reductie van omgevingsgeluid en een IP-55 certificering, wat inhoudt dat ze beperkt waterbestendig zijn tegen bijvoorbeeld zweten.

De OnePlus 8T is vanaf vandaag in pre-order verkrijgbaar en vanaf 20 oktober te koop. Het toestel komt uit in drie kleuren: Aquamarine Blue, Lunar Silver en Aquamarine Green. De eerste twee kleuren zijn in 8 GB + 128 GB verkrijgbaar voor €599. De Aquamarine Green-variant komt uit in 12 GB + 256 GB voor €699. De OnePlus Buds Z zijn vanaf 4 november verkrijgbaar voor €59, met een speciale variant voor €69.